چگونه با مادر شوهر خود رابطه درست برقرار کنیم؟
به گزارش مجله ویراپارس، برای داشتن رابطه درست با مادر شوهر ابتدا در انتخاب همسر دقت کنید و سپس با نگرش مثبت، احترام، دوستی و... با مادر همسرتان رابطه برقرار کنید.
سرویس روانشناسی - رابطه نامطلوب عروس و مادر شوهر به عنوان یک کلیشه ذهنی از دیرباز وجود داشته است. اینکه این کلیشه چقدر به واقعیت نزدیک است یا نه جای بحث دارد. اما به هرحال بخش زیادی از جامعه درگیر این رابطه هستند و اگر یاد بگیرند که چگونه با خانواده همسر خود رابطه درست برقرار نمایند می توانند از خیلی از تعارضات در بین خانواده و با همسرشان پیشگیری نمایند. در این مقاله نکات و راهکارهایی را ارایه می کنیم که به شما در کنار آمدن با مادر همسرتان یاری کند.
راهکارهای برقراری رابطه درست با مادر شوهر
1. در انتخاب همسر دقت کنید
در انتخاب همسر دقت کنید. همسر شما باید بتواند حد وحدود دخالت خانواده اش در زندگی شما را معین کند. اگر همسر شما به بلوغ فکری رسیده باشد، به راحتی می تواند مانع از ایجاد مشکل بین شما و مادرشوهرتان گردد. منظور از مرد بالغ، مردی است که هنگام مواجهه با مسائل کنترل خود را از دست نمی دهد و به راحتی می تواند به حل مساله بپردازد. چنین مردی همیشه از شما حمایت می نماید و در عین حال هرگز به خانواده اش بی احترامی نمی نماید.
2. رابطه با همسرتان را بهبود ببخشید
اشتباهات مادر همسرتان را به پای همسرتان ننویسید. با وجود اینکه همسر و مادرشوهر شما رابطه بسیار عمیق مادر و فرزندی دارند، اما قرار نیست شما فرزندی را به خاطر رفتار نادرست مادرش تنبیه کنید. با همسر خود در خصوص ناراحتی پیش آمده صحبت کنید و بدون متهم کردن او، برای حل مشکل هدایت بخواهید. از همسر خود بخواهید با احترام و قاطعیت حدود دخالت والدین در زندگی شما را برای خانواده اش معین کند. (خواندن مقاله نقش مضر و مخرب دخالت والدین در زندگی فرزندان در این زمینه به شما یاری می نماید).
3. خبرچینی نکنید
خبرچینی برای رابطه عروس و مادر شوهر بسیار مخرب است. گفته شد اگر از موضوعی ناراحت هستید حتما با همسرتان در خصوص آن صحبت کنید. اما در اینجا می خواهم به موضوع مهم تری اشاره کنم. اگر همسر شما فردی است که به راحتی گفته هایتان را به مادرش منتقل می نماید، سعی کنید با او در خصوص رفتارهای غلط یا ناراحت نماینده مادرش صحبت نکنید. اگر شرایط برای شما بسیار سخت شد می توانید از یک روانشناس مجرب یاری بگیرید.
4. هدیه بدهید
برای مادرشوهرتان جملات محبت آمیز بنویسید یا در مناسبت های مختلف به او کارت تبریک بدهید. واژه های تان را خشک و رسمی انتخاب نکنید و کلمات صمیمانه تری به کار ببرید. سالی 2-3 مرتبه مثل روز مادر و روز تولدش برای مادر همسرتان هدیه تهیه کنید. قرار نیست این هدیه بسیار گران قیمت باشد اما قطعا باید کیفیت خوبی داشته باشد. بسیاری از مادر شوهرها از این کار لذت می برند.
5. وارد جنگ روانی نشوید
گاهی مادرشوهرها به دلیل مسائل شخصیتی یا تجربه های تلخی که در زندگی داشته اند، نه تنها با عروس خود بلکه با بسیاری افراد دیگر نیز رفتار نادرستی دارند. ممکن است شما تصور کنید که مادر همسر شما عمدا کارهایی انجام می دهد که به شما آزار برساند. در چنین شرایطی قبل از آنکه هر تصمیمی بگیرید از خود بپرسید:او می خواهد مرا اذیت کند، آیا من دارم مطابق میل او عمل می کنم؟ آیا اجازه می دهم رفتارهای او مرا آزاد دهد؟ اگر پاسخ این سوال منفی است یعنی شما کنترل زندگی خود را در دست دارید و می توانید مسائل را به تنهایی مدیریت کنید. در صورتی که پاسخ شما مثبت است، توصیه می کنم هر چه سریعتر به یک روانشناس مجرب مراجعه نمایید.
6. اجازه ندهید همسرتان به مادرش بی احترامی نماید
همسر شما نباید کوچکترین بی احترامی به مادرش کند، حتی اگر تصمیم گرفتید با مادر شوهرتان قطع رابطه کنید. از او تقاضا کنید به مادرش سر بزند و رفتارهای یک فرزند صالح را در قبال مادرش انجام دهد. این موضوع علاوه بر اینکه رضایت خداوند را در پی دارد باعث می گردد فرزندان شما نیز یاد بگیرند که تحت هر شرایطی باید احترام والدین خود را داشته باشند.
نکات قابل توجه در خصوص رابطه با مادر شوهر
1- کلیشه های ذهنی در خصوص مادرشوهر را کنار بگذارید و درباره مادرشوهرخودتان از همان ابتدا مثبت بیندیشید. این طرز تفکر مثبت را به او هم منتقل کنید.
2- تفاوت فرهنگی خانواده خود و همسرتان را بخوبی بشناسید و سعی نکنید عمدا روی شرایط فرهنگی خود پافشاری کنید.
3- به مادر همسرتان بیشتر از مادر خود احترام بگذارید. حریم ها را حفظ کنید و بیشتر از صمیمت به احترام در رابطه اهمیت دهید.
4- برای هر مادری مهم است که بداند دخترانش از بقیه افراد حتی عروس هایش بهتر هستند؛ بنابراین توصیه جدی می کنم که هرگز نزد مادر شوهرتان و البته هیچ جای دیگر از خواهر شوهرهایتان بدگویی نکنید.
5- به مادرشوهرتان فرصت دهید تا در نگهداری از فرزندتان به شما یاری کند. شاید بخواهد نوه اش را کمی لوس کند و اجازه دهد که شکلات و شیرینی بخورد یا بعد از وقت خوابش همچنان بیدار بماند.
6- رابطه تان را بر پایه احترام متقابل برنامه ریزی کنید. منتظر نباشید که او نسبت به شما پیش قدم گردد. عظیم تر و کوچک تری اصل مهم و فراموش نشدنی در این رابطه است.
7- خودتان را جای مادرشوهرتان بگذارید و به این فکر کنید که مادرشوهر شما سال ها برای پرورش و عظیم کردن پسرش وقت گذاشته و ممکن است نسبت به آدم های دیگری که وارد زندگی فرزندش می شوند، حساسیت داشته باشد.
8- وقتی مادرشوهر به خانه شما می آید کنارش بنشینید، با او حرف بزنید و اگر می خواهد هنگام تهیه غذا به شما یاری کند، جلوی او را نگیرید. بدین ترتیب می توانید همدیگر را بهتر بشناسید و روابط صمیمانه تری داشته باشید.
9- هر توصیه ای را به عنوان یک حمله شخصی نپندارید و در مقابل نصیحت هایش گارد نگیرید.
10- اگر به دنبال آرامش هستید، در ابراز محبت به خانواده همسرتان و به ویژه مادرش، منتظر پاسخ مثبت نباشید.
11- ضروری است برای شادابی خودتان هم که شده از کنار برخی حرف ها راحت بگذرید.
12- از قلم نیاندازید که بچه های شما به غیر از دایی و خاله، به عمو و عمه هم احتیاج دارند. پس رفت و آمد ها را به صورت متعادل بین دو خانواده برقرار کنید و اجازه دهید فرزندانتان هویت گسترده تری داشته باشند.
13- با در نظر دریافت سه عنصر صمیمیت، دوست داشتن و تعهد، یک رابطه خوب با مادرشوهرتان برنامه ریزی کنید. فکر های بد، قدرت تشخیص درست را از شما می گیرد و تصمیم گیری برایتان سخت می گردد.
14- حسادت مادر شوهرتان را تحریک نکنید. رفتار هایی مثل در آغوش کشیدن و بوسیدن همسرتان در حضور دیگران و به ویژه مادر همسرتان، می تواند حسادت او را تحریک کند.
15- همانطورکه شما عاشقانه فرزندتان را دوست دارید، همسرتان و مادرش هم حق دارند که عاشقانه همدیگر را دوست داشته باشند. پس منصف باشید و به این عشق احترام بگذارید.
16- در بحث های خانوادگی خانواده هسر خود شرکت نکنید و از اظهار نظر کردن جدا خودداری کنید.
17- حتما گاه گاهی به ملاقات خانواده همسرتان بروید و اگر به هر دلیلی نتوانستید این کار را بکنید تلفنی جویای حال آن ها شوید.
18- در حضور مادر شوهر از شوهرتان بدگویی نکنید.
19- هرگاه تحت تاثیر محبت های او قرار گرفتید آنرا به شوهرتان بگویید تا او بداند که مادرش را دوست دارید.
20- با سردی با او حرف نزنید و سعی کنید محبت آمیز تر باشید.
21- هرگز مانع رفتن شوهرتان به تنهایی به منزل پدریش نشوید.
22- هرکاری که روز های اول انجام می دهید، چند ماه دیگر به عنوان وظیفه شما تلقی می گردد. پس مراقب کارهایتان باشید.
23- اگر شما را با عروس دیگرش یا با کس دیگری مقایسه کرد، آنقدر خود را باور داشته باشید که به انتقاد کردن های او احتیاجی نداشته باشید.
24- خودتان را مصون از اشتباه ندانید. گاهی ضروری است به درون خود نگاه بیاندازید و ببینید آیا کاملا درست عمل نموده اید؟
25- اگر با همه این مسایل باز به کررات باعث آزارتان شد، حتما از یک مشاور خانواده یاری بگیرید.
گروه روانشناسی خبرنگاران
منبع: setare.com