طرز تهیه خورش ناردون، غذای رسمی مازندران
به گزارش مجله ویراپارس، مازندرانی ها هم مثل گیلانی ها، غذای ترش فراوان دارند. خورشت ناردون از همین غذاهای ترش و خوشمزه است. خورش ناردون از دسته غذاهای رسمی استان مازندران می باشد که آنرا اصولا در نهار عروسی های اطراف مازندران تهیه می نمایند. برای تهیه این غذا، مرغ را سرخ می نمایند. سپس با دانه های انار، رب انار، پیاز داغ، شکر و ادویه می پزند. خورشت ناردون را با برنج اعلای ایرانی نوش جان می نمایند.
مواد لازم خورش ناردون
ران مرغ 4 تکه
انار میانه 1 عدد
آلو بخارا 8 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
رب انار 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار کافی
شکر به مقدار کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه خورش ناردون
ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید ، پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم گردد.
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست گردد. در مرحله بعدی ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.
در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته گردد. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
در 30 دقیقه انتهای پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در 15 دقیقه انتهای پخت خورش انار را دان کنید و دانه های انار را به خورش اضافه کنید. در انتها طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم
این خورش به صورت کم آب سرو می گردد ، پس باید خورش تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند ، پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه کته یا برنج سرو کنید.
اگر از اردک و یا غاز استفاده کردید زمان بیشتری را باید برای پخت آنها صرف کنید ، چون گوشت این حیوانات سفت تر است.
منبع: گردشبان