طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی در فر و بدون فر ، فوت و فن خوشمزه تر شدن این غذای مجلسی

به گزارش مجله ویراپارس، مرغ شکم یک غذای مجلسی و بسیار خوش طعم شمالی است که هواداران بسیاری دارد. در این مطلب طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی در فر و بدون فر را آموزش داده ایم.

طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی در فر و بدون فر ، فوت و فن خوشمزه تر شدن این غذای مجلسی

به گزارش خبرنگاران، غذاهای شمالی بین مردم ایران هواداران بسیاری دارد. بعضی از افراد گمان می نمایند پخت این غذاها سخت است و کمتر کوشش می نمایند خودشان آنها را بپزند. اما با داشتن یک دستور پخت ساده و کمی هم علاقه می توان این غذاهای محلی و بومی را در خانه نیز طبخ کرد. با امتحان این کار دیگر لازم نیست تا حتما به شمال سفر تا در رستوران های این خطه این غذاها را میل کنید.

  • طرز تهیه مرغ ترش | غذای پرطرفدار شمالی ها
  • طرز تهیه ترش واش | نکاتی برای خوش طعم شدن این خورش گیلانی

یکی از این غذاهای بسیار خوشمزه مرغ شکم پر است. برای تهیه مرغ شکم پر به سبزی های تازه محلی احتیاج دارید. در گیلان و مازندران این نوع مرغ به روش های متفاوتی پخته می گردد که ما به هر دو اشاره خواهیم کرد. درباره سبزی های خوش عطر و بوی محلی هم نگران نباشید. زیرا یا می توانید آنها را از صفحاتی که به صورت آنلاین به فروش می رسند بخرید یا ما در این دستور پخت، جایگزین مناسب و دسترس را در اختیارتان می گذاریم.

مواد لازم

مرغ: یک عدد میانه

سبزی معطر: حدود نیم کیلو

پیاز: 2 عدد

مغز گردوی سابیده شده: 100 گرم

زرشک یا دانه انار ترش: یک قاشق غذاخوری

رب انار ترش: یک قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده: به اندازه لازم

آلو بخارا: 8 عدد

نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم

زردچوبه، فلفل قرمز و روغن: به اندازه لازم

سبزی معطر: گشنیز، جعفری، برگ سیر تازه، پونه، انارجه و اوجی

نکته

  • اگر دسترسی به سبزی شمال ندارید از گشنیز، جعفری، نعنا یا پونه و ریحان بهره ببرید.
  • به جای رب انار می توانید از رب آلوچه یا رب ازگیل هم بهره ببرید. یا این سه نوع رب را با هم ترکیب کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی

1. همانطور که از نام غذا معین است در محله اول باید یک مرغ کامل را خوب تمیز کنید و برای پخت بهتر حتما با چاقو روی پشت مرغ چند برش خطی بزنید تا بهتر مغز پخت گردد. برای اینکه بوی مرغ را از بین ببرید با استفاده از ادویه ها، پیاز خردشده و زعفران دم نموده خوب همه جای مرغ از بیرون تا شکم را ماساژ دهید. سپس مرغ را در یک ظرف مناسب قرار دهید و حداقل برای 2 تا 3 ساعت داخل یخچال بگذارید تا گوشت مرغ به خوبی با این مواد طعم دار گردد.

2. سپس پیازها را خرد کنید و با اندازهی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه خوب تفت دهید.

3. پس از اینکه پیاز کاراملی شد، سبزی های معطر را خوب خرد و به تابه اضافه کنید. تا با پیازچند دقیقه تفت بخورند و سرخ شوند.

4. آلوبخاراها را به همراه زرشک، گردو و اندازهی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز اضافه کنید. درشمال به جای زرشک بیشتر از دانه انارترش استفاده می نمایند. بعد ازاینکه همه مواد را خوب تفت دادید، شعله گاز را خاموش کنید.

5. حالا نوبت پر کردن شکم مرغ است. همه مواد را درون شکم مرغ بریزید و با نخ و سوزن آن را بدوزید. شما می توانید به جای دوختن شکم مرغ با خلال دندان هم آن را خوب ببندید.

6. یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و کمی روغن بریزید و مرغ را اضافه کنید. همه جای مرغ را با شعله مناسب خوب سرخ کنید.

7. پس از اینکه تمام قسمت های گوشت مرغ سرخ شد، نصف لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا مرغ با حرارت بسیار ملایم بپزد. در صورتی که آب درون قابلمه کشیده شد و مرغ هنوز خوب نپخت، نصف لیوان دیگر آب اضافه کنید. حواستان باشد نباید خیلی آب بریزید چون طعم غذا را خراب می کنید. در واقع آب نباید داخل شکم آن برود. اگر شعله ملایم باشد هم آب خیلی زود بخار نمی گردد و هم مرغ به آرامی مغزپخت می گردد. هربار کمی برای پخت بهتر آب اضافه کنید. پس از جوشیدن هر نیم ساعت یک بار آن را بچرخانید و اجازه بدهید همه اطراف آن به خوبی بپزد در این روش مرغ به خوبی مزه دار و بعلاوه گوشت مرغ آبدارتر و خوشمزه تر می گردد.

8. درنهایت مرغ شکم پر آماده است که می توانید آن را با برنج سرو کنید. نوش جان.

طرز تهیه مرغ شکم پر گیلانی

مرغ شکم پر گیلانی هم با مواد ترش و سبزی معطر تهیه می گردد. اما نوع سبزی های محلی و خوش عطر آن با مازندران فرق دارد.

مواد لازم

مرغ میانه: یک عدد

پیاز سرخ شده: 2 عدد

سیر: 4 حبه

مغز گردوی خرد شده: 3 تا 4 قاشق

رب انار: یک قاشق غذاخوری

سبزی معطر: گشنیز، نعنا، خالیواش، چوچاق، اناریجه و کمی خنش

آلو بخارا و آلو جنگلی: 10 عدد

زرشک: یک قاشق غذاخوری

نمک و ادویه: به اندازه لازم

طرز تهیه

آماده سازی مرغ فرقی با روش مازندرانی آن که در بالا ذکر شد ندارد. فقط نوع سبزی ها فرق دارد.

نکته

1. می توانید پس از کمی سرخ کردن مرغ و پرکردن و دوختن شکم آن، ران های مرغ را با نخ به هم متصل کنید و داخل ظرف پیرکس و یا ظرفی مناسب فر قرار دهید. سپس روی مرغ را فویل بکشید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. دقت کنید مرغ را خیلی سرخ نکنید و فقط داخل روغن تفت بدهید تا حدی که طلایی گردد و خشک نگردد.

2. ظرف را داخل فر به مدت 2 ساعت با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از 2 ساعت با چنگال امتحان کنید که خوب پخته باشد. فویل را بردارید و روی مرغ را کمی گریل کنید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 24 خرداد 1402 بروزرسانی: 24 خرداد 1402 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 2245

به "طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی در فر و بدون فر ، فوت و فن خوشمزه تر شدن این غذای مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی در فر و بدون فر ، فوت و فن خوشمزه تر شدن این غذای مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید