غذاهای سنتی مکزیک؛ تنوع طعم ها

به گزارش مجله ویراپارس، غذاهای مکزیکی از محبوبیت بسیاری در کشورهای مختلف دنیا برخوردارند؛ در این مقاله به معرفی غذاهای معروف و خوشمزه مکزیک می پردازیم.

غذاهای سنتی مکزیک؛ تنوع طعم ها

مکزیک کشوری با تاریخ و تمدن 5000 ساله است و همین منجر به فرهنگ و ساختار غنی آن در آشپزی شده است. رژیم غذایی کشور مکزیک، با ترکیب و پیوستگی مواد بومی و طبیعی منطقه ای که دارد در نوع خود بی نظیر و فوق العاده است. حبوبات، انواع چاشنی ها و ادویه جات به همراه بافت های مختلف نان در غذاهای مکزیکی همواره به چشم می خورد. به دلیل حضور قابل توجه میوه ها و سبزیجات در غذاهای مکزیکی تنوع در نوشیدنی های بومی و منطقه ای نیز به چشم می خورد. غذاهای مکزیکی تنوعی از رنگ ها و طعم های مختلف است که با توجه به هر منطقه و اینکه در چه وعده ای سرو می گردد متفاوت و خاص است. در این مقاله قصد داریم با سفر به مکزیک به معرفی غذاهای محلی و معروف مکزیک بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

چیلاکیولز (Chilaquiles)

چیلاکیولز یکی از غذاهای اصیل و معروف مکزیک است که بیشتر به عنوان صبحانه یا میان وعده سرو می گردد. چیلاکیولز چیپس های سرخ شده تورتیلا است که چاشنی آن سس سالسای سبز یا سس قرمز است.

این غذا که در لیست غذاهای خیابانی مکزیک نیز قرار گرفته است، گاهی با تکه های مرغ یا پنیر نیز حاضر می گردد. گردشگران در مکزیک اغلب این غذا را در دکه های خیابانی سرو می نمایند و برای آغاز یک روز، طعم این غذا بی نظیر و فراموش نشدنی است.

نوپالیتو (Nopalitos)

یکی از سالادهای خوشمزه و رنگین در مکزیک نوپالیتو است که ماده اصلی آن گیاه نوپال است که نوعی کاکتوس محسوب می گردد. نوپال در مرباها و بعلاوه به عنوان مارمالاد نیز استفاده می گردد.

این سالاد را با سبزیجات مختلف می توان سرو کرد که اغلب با پیاز و گوجه و مقداری پنیر سرو می گردد. این غذا گزینه ای عالی برای افرادی است که دنبال غذاهای رژیمی هستند.

تامالز (Tamales)

یکی از غذاهای فیلینگ در مکزیک این غذای خوش طعم است که علاوه بر مزه بی نظیرش دارای ظاهر خاصی است. طرز طبخ این تامال های لذیذ به این صورت است که ابتدا موادی همچون گوشت مرغ یا گوسفند و فلفل را با دیگر چاشنی ها ترکیب نموده و سپس آن ها را داخل پوست ذرت قرار داده و بخارپز می نمایند.

در مکزیک، نوعی دیگر از تامال های مشهور و خوشمزه به نام گوجالاتا (Guajolota)، سرو می گردد که این غذا، نوعی ساندویچ بزرگ است که در نان، تامال را قرار می دهند و سپس نوش جان می نمایند. به طور کلی تامالز یکی از غذاهایی است که در محفل های خانوادگی و جشن ها طبخ می گردد.

تاکو (Tacos)

مگر می گردد حرف از غذاهای مکزیکی به زبان آید و نام تاکو برده نگردد؟ این غذای خوش طعم از محبوب ترین غذاهای مکزیکی است که پا فراتر از مرزها گذاشته است و در بسیاری از کشورها پخته می گردد.

این نان که داخل نان تورتیلا سرو می گردد، دارای ترکیبات مختلفی در لایه میانی است که اغلب با گوشت مرغ و سبزیجات معطر به همراه سس سالسا یا سس آوکادو سرو می گردد. تاکو با نوشیدنی های مکزیکی، تجربه ای فراتر از غذاهای عادی مکزیکی را به شما می دهد.

گوردیتا (Gordita)

خوراک گوردیتا از خمیر آرد ذرت که پر از پنیر، گوشت و مواد دیگر تشکیل شده است، درست می گردد. مشابه این غذای لذیذ در کشورهایی نظیر ونزوئلا پخته می گردد. گوردیتا در زبان اسپانیایی به معنای چاق و چله است.

خمیر را بعد از پختن همچون نان همبرگر برش می زنند و داخل آن را از موادی مانند مرغ، گوشت، لوبیا، پنیر و فلفل دلمه ای، سیب زمینی، تخم مرغ، سوسیس یا پیکادیلو پر می نمایند.

تلاکویا (Tlacoyo)

یکی دیگر از غذاهای خیابانی معروف مکزیکی تلاکویا است که با خمیر ماسا (Masa) تهیه می گردد. این خمیر یکی از خمیرهای پرطرفدار در مکزیک است که معمولا برای پخت تورتیلاهای خوشمزه مکزیکی مورد استفاده قرار می گیرد و هر جا سخن از ماسا باشد، بی شک غذای بی نظیری در انتظار است. برای این غذا از چاشنی های بسیاری استفاده می گردد و با مواد مختلفی مانند پنیر، گوشت و سبزیجات معطر به دلخواه مشتری داخل آن را پر می نمایند.

ایلوته (Elote)

ذرت در شکل های مختلفی در غذای مکزیکی حضور دارد و با اندکی چاشنی و پنیر می توان به عنوان میان وعده ای آن را نوش جان کرد. ایلوته که به معنای ذرت بو داده است در نمک، فلفل، سس مایونز طعم دار می گردد و سپس با پنیر، کباب یا پخته می گردد.

فیدئو (fideo)

فیدئو نوعی سوو نودل مکزیکی است که طعم و عطر بی نظیری دارد. نودل های فیدئو در کشور مکزیک هواداران بسیاری دارند و عموما در سس گوجه فرنگی پخته و سرو می گردند. از این نودل، سوپی هم تهیه می گردد که مواد تشکیل دهنده آن ذرت و گوشت است. این سوپ بسیار مشابه با سوپ رشته و مرغ ایرانیان است.

سوپ منودو (Menudo)

این سوپ یکی از غذاهای اصیل مکزیکی است که از دل و جگر گاو و گاهی اوقات از سیرابی گاو درست می گردد. این سوپ بسیار تند است و در داخل آن سیب زمینی، هویج و پیاز خرد شده نیز می ریزند. این غذا می تواند هم به صورت سرد و هم گرم سرو گردد.

پن دولسه (Pan dulce)

شیرینی ها نیز در رژیم غذایی مردم مکزیک نقش بسیار دارند و انواع شیرینی جات و کوکی ها در تنوع بسیار در مکزیک پخته می شوند که یکی از آن ها پن دولسه است. این شیرینی یک گزینه عالی برای صبحانه است که با قهوه یا هات چاکلت، می تواند ترکیب خوبی باشد.

فلَن (Flan)

این دسر فوق العاده از خانواده کاستردها است، اما بسیار کرمی تر و خیلی شبیه کارامل است. با خوردن یک قاشق از آن شما متوجه بافت اسفجی آن می شوید و طعم بی نظیر شکر کاراملی شده را به خوبی حس می کنید.

هورچاتا (Horchata)

Horchata یکی از نوشیدنی هایی است که در مکزیک، بسیار مشهور و مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد. این نوشیدنی از ترکیب انواع میوه ها، گیاهان، دانه یا هسته میوه های مغزدار تهیه می گردد. البته اضافه کردن شکر، آب و چاشنی های شیرین همچون دارچین، یکی از روش های خوش طعم تر کردن این نوشیدنی بومی است.

Chiles en nogada

و اما دسری جالب و خارق العاده در فرهنگ غذایی مردم مکزیک وجود دارد که سمبل افتخار ملی است. این دسر با استفاده از فلفل چیلی، سس سفید وانیل، دانه های انار قرمز و جعفری خرد شده به رنگ سبز بوده که ترکیب و ادغام این سه رنگ، تمثیلی از رنگ پرچم کشور مکزیک است.

فلاتاس (Flautas)

فلاتاس که به نام تاکوئیتو نیز مشهور است، یک لقمه نان تورتیلا با گوشت و پنیر است که طعم بسیار خوبی داشته و برای خوشمزه تر کردن آن، در کنارش سس سالسا، خامه ترش، کاهو و گواکاموله نیز سرو می گردد.

غذاهای مکزیکی با تنوع بسیاری که دارد، در بسیاری از کشورهای جهان معروفیت پیدا نموده است. غذاهای لذیذ آنان از اسنک ها تا غذاهایی که در رویدادها و جشن های خاصی سرو می گردد، بسیار لذیذ است. سفر به مکزیک و لذت تماشا جاذبه های این کشور در کنار طعم بی نظیر غذاهای آن تجربه ای تکرار نشدنی است.

منبع: کجارو / en.wikipedia.org
انتشار: 1 دی 1403 بروزرسانی: 1 دی 1403 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 2373

به "غذاهای سنتی مکزیک؛ تنوع طعم ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای سنتی مکزیک؛ تنوع طعم ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید