طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
به گزارش مجله ویراپارس، باقالی پلو با ماهیچه برای اغلب ما یک غذای مجلسی است، چرا که فرایند پخت و تهیه آن حداقل 4 ساعت زمان می برد. بعلاوه به علت قیمت زیاد گوشت ماهیچه، تهیه این غذا هزینه بیشتری دارد. با این وجود باقالی پلو با گوشت یک غذای مقوی و محبوب است.

در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت ، پیاز را در قابلمه سرخ کنید و سپس گوشت ماهیچه را با آن تفت دهید. فلفل، پاپریکا، و زردچوبه را نیز به گوشت اضافه نموده و هم بزنید. آب جوش را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید گوشت پخته شد. در مراحل خاتمهی پخت، نمک، زعفران دم نموده و در صورت تمایل کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید. باقالی را به صورت جداگانه بپزید و پس از آبکش کردن برنج، شوید و باقالی را لابه لای برنج بریزید تا طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه به خاتمه برسد.
این خلاصه ای از نحوه تهیه باقالی پلو بود و اگر تمایل دارید این غذا با گوشت را آماده کنید، در ادامه همراه ما باشید تا نحوه درست کردن آن را به طور کامل برای شما شرح دهیم.
باقالی پلو با ماهیچه | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت | 4 تا 5 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
فیلم طرز تهیه باقالی پلو با گوشت
اگر زمان یا حوصله دنبال کردن طرز تهیه باقالی پلو با گوشت را ندارید، ما در ادامه فیلم آموزش تهیه باقالی پلو با ماهیچه را برای شما آماده نموده ایم:
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/07-Mahiche-V2.mp4
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
در لیست انواع غذاهای ایرانی، به طور حتم باقالی پلو با ماهیچه یکی از صدرنشینان این جدول است که هواداران زیادی دارد. در بیشتر مراسم های عروسی و به منظور ارائه برترین و لذیذترین غذاها، باقالی پلو با ماهیچه سرو می گردد. از آنجایی که این غذای لذیذ پرهوادار است، برای رضایت حال مهمانان خود می توانید آن را سفارش دهید. ولی اگر دوست ندارید باقالی پلو با ماهیچه رستوران ها را میل کنید، برترین راه، یادگیری طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه است.
مواد لازم در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت گوساله
در صورتی که هوادار باقالی پلو با ماهیچه هستید، در ابتدا مواد اولیه این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را تهیه کنید و سپس به سراغ مراحل پخت آن بروید.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
برنج | 3 و نیم پیمانه |
باقلا | 2 فنجان |
شوید خشک | 1 فنجان |
ماهیچه | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق |
نمک | به اندازه دلخواه |
فلفل | به اندازه دلخواه |
زردچوبه | به اندازه کافی |
پاپریکا | به اندازه کافی |
زعفران دم نموده | به اندازه کافی |
آبِ قلم | به اندازه کافی |
اندازه باقالی برای باقالی پلو با ماهیچه
اگر تصمیم دارید این غذای مجلسی را در خانه درست کنید، طبیعتا باید از اندازه مورداحتیاج باقالی در آن مطلع باشید؛ بدین ترتیب، برای تهیه باقالی پلو برای 4 نفر، معمولا حدود 300 گرم باقالی کافی است. بعلاوه، اندازه باقالی مورداحتیاج برای تهیه باقالی پلو برای 10 نفر، به چیزی در حدود 700 گرم تا 1 کیلوگرم می رسد؛ البته بسته به سلیقه افراد، این اندازه باقالی ممکن است اندازهی بالا و پایین گردد.
دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه
این غذای لذیذ که در کشور ما جایگاه ویژه ای دارد، مراحل پخت ساده ای نخواهد داشت؛ ولی ارزش وقت گذاشتن و هزینه کردن را دارد. البته اگر در پی یک غذای گوشتی ساده تر هستید ما کباب کوبیده را به شما پیشنهاد می دهیم، کباب کوبیده نیز با گوشت درست می گردد؛ اما طرز تهیه ساده تری دارد.
- مرحله اول: برای خوش طعم شدن و دم کشیدن کامل برنج، ابتدا برنج خود را از چند ساعت قبل خیس کنید.
- مرحله دوم: اگر از ماهیچه فریز شده استفاده می کنید، باید آن را از چند ساعت قبل از فریزر خارج نموده باشید. بهتر است ماهیچه موردنظر خود را به هنگام پخت یا قبل از آن مزه دار کنید.
- مرحله سوم: پیازها را خرد نموده و به همراه روغن در قابلمه سرخ کنید. سپس ماهیچه ها را به پیاز اضافه نموده و به خوبی تفت دهید.
- مرحله چهارم: اکنون ادویه ها شامل فلفل، پاپریکا و زردچوبه را به ماهیچه بیفزایید تا حسابی به ادویه آغشته گردد.
- مرحله پنجم: بعلاوه اندازهی از زعفران دم نموده و در صورت تمایل رب گوجه فرنگی را نیز به ماهیچه اضافه کنید. حالا آب جوش و آبِ قلم را داخل قابلمه بریزید تا گوشت حسابی پخته گردد.
- مرحله ششم: بعد از اینکه گوشت نرم شد، دوباره کمی زعفران و نمک به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که از ابتدا نباید به ماهیچه نمک بزنید، زیرا در این صورت دیرتر می پزد و سفت باقی می ماند.
- مرحله هفتم: در یک قابلمه کوچک، آب و باقالی بریزید و روی شعله قرار دهید تا باقالی پخته گردد.
- مرحله هشتم: اکنون نوبت درست کردن برنج است؛ برای این کار برنج را درون آب جوش و نمک بریزید و بر روی اجاق قرار دهید تا نرم گردد. بعد از نرم شدن برنج نیز آن را آبکش کنید.
- مرحله نهم: کف قابلمه اندازهی روغن ریخته و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ، کف قابلمه قرار دهید.
- مرحله دهم: کمی برنج داخل قابلمه ریخته و روی آن شوید خشک و سپس باقالی را اضافه کنید. مواد را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا تمام شوند.
- مرحله یازدهم: درب قابلمه را دم کنی گذاشته و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد. در خاتمه برنج را به همراه ماهیچه در دیس بچینید و سرو کنید.
اکنون که باقالی پلو با ماهیچه آماده شده است، شاید این سوال برای شما ایجاد گردد که باقالی پلو با ماهیچه رو با چی میخورن؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که بسته به ذائقه شما، این غذا را می توان با سیر ترشی یا سایر ترشیجات میل کرد، البته که سالاد فصل نیز گزینه مناسبی است.
بعلاوه پیشنهاد می کنیم پس از یادگیری طرز تهیه این غذا با مطالعه بلاگ ناهار چی درست کنم؟ با انواع ناهارهای خوشمزه و فوت فن های آن آشنا شوید.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه در زودپز
همان طور که گفتیم طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه حدود 4 الی 5 ساعتی طول می کشد، زیرا شما باید برای پخته شدن گوشت منتظر بمانید. در واقع درست کردن این غذای لذیذ نیز همچون آبگوشت و دیزی به زمان پخته شدن گوشت بستگی دارد. با توجه به اینکه باقالی پلو با ماهیچه در رستوران ها قیمت زیادی دارد، بهتر است آن را در خانه تهیه کنید. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در مدت زمان کوتاه تری بپزید و میل کنید، پس باید از زودپز یاری بگیرید.
طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی در زودپز خیلی سریع تر از حالت عادی آماده می گردد و مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: گوشت ماهیچه را به همراه پیاز و ادویه در روغن تفت دهید.
- مرحله دوم: آب جوش را داخل قابلمه اضافه کنید و گوشت ماهیچه را به همراه همان مخلفات در زودپز بریزید.
- مرحله سوم: درب زودپز را ببندید و منتظر پخت گوشت بمانید. با این کار گوشت ماهیچه در عرض 40 الی 50 دقیقه به طور کامل پخته و نرم می گردد.
راستی اگر هوس دیزی نموده اید و برایتان سوال شده که برترین دیزی تهران را کجا بخوریم؟ ما در خبرنگاران به سوال شما پاسخ داده ایم.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه به صورت ته چین
باقالی پلو با ماهیچه را می توان به صورت ته چین نیز آماده کرد که طعم فوق العاده ای دارد:
- مرحله اول: ماهیچه را با پیاز و ادویه ها تفت دهید و پس از اضافه کردن آب، روی شعله ملایم بگذارید تا بپزد.
- مرحله دوم: داخل یک ظرف 2 تا 3 عدد تخم مرغ، زعفران دم نموده، ماست و روغن را مخلوط کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش نموده و بخشی از آن را داخل مواد ته چین ریخته و هم بزنید.
- مرحله چهارم: مواد ته چین را کف قابلمه بریزید و با پشت قاشق کمی سفت کنید. برنج سفید و باقالی پخته و شوید را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و سپس برنج را دم کنید.
- مرحله پنجم: پس از آماده شدن غذا، ته چین را داخل ظرف سرو بریزید و ماهیچه پخته را دور آن بچینید.
فوت و فن های طرز تهیه باقالی پلو مجلسی با ماهیچه گوسفند یا گوساله
در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه نهایی یک غذای فوق العاده باشد:
- نحوه سرو باقالی پلو با ماهیچه با دو روش انجام می گردد. شما می توانید تکه های گوشت را روی دیس برنج قرار دهید و یا برنج و ماهیچه را در ظرف های جداگانه سرو کنید.
- طرز تهیه باقالی پلو به همراه گوشت گردن نیز مطابق همین روش انجام می دهد و گوشت گردن بافت نرم و لذیذی دارد.
- استفاده از آبِ قلم در روش پخت باقالی پلو اجباری نیست، اما اضافه کردن عصاره قلم، غذای شما را خوشمزه تر نموده و باعث افزایش خواص آن می گردد.
- آب گوشت که پس از پخت ماهیچه در قابلمه می ماند، حاوی ویتامین ها و سایر مواد مغذی گوشت است؛ پس حتما آن را در کنار غذا سرو کنید.
روش نگهداری باقالی پلو با ماهیچه و جلوگیری از خراب شدن آن
ابتدا باید بدانید که باقالی پلو با ماهیچه تازه طعم دیگری دارد، با این وجود اگر اندازهی از غذا باقی ماند، گوشت و برنج را به صورت جداگانه در ظرف درب دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید. باقالی پلو با ماهیچه را می توان حدودا به مدت یک هفته در یخچال سالم نگه داشت.
برای جلوگیری از خراب شدن باقالی پلو با ماهیچه، دقت داشته باشید که غذا بیرون یخچال باقی نماند. بعلاوه ظرف نگهداری آن باید کاملا تمیز باشد.
خواص گوشت ماهیچه
گوشت ماهیچه منبع آمینواسیدها و پروتئین های مورداحتیاج بدن است که از آن ها در ساختار ماهیچه ها، غضروف، استخوان ها و دیگر اندام ها استفاده می گردد. بعلاوه مصرف گوشت به علت وجود مقادیر آهن، از ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می نماید. از دیگر فواید مصرف گوشت ماهیچه می توان به تامین ویتامین B12 اشاره نمود. بعلاوه بعضی ترکیبات موجود در این گوشت خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
باقالی پلو با گوشت را آنلاین سفارش دهید…
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت را با تمام نکات آن برای شما شرح دادیم. حال، اگر با مطالعه طرز تهیه باقالی پلو با گوشت ماهیچه گوسفندی مجلسی ناامید شدید و نمی خواهید این غذای خوشمزه را بعد از 4 الی 5 ساعت زحمت میل کنید، بهتر است از سرویس سفارش انلاین غذا یاری بگیرید. در این صورت بدون هیچ نگرانی و دغدغه ای، می توانید باقالی پلو با ماهیچه خود را از یکی برترین رستوران ها سفارش داده و آن را در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.
راستی، حالا که با نحوه تهیه این غذا آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم بلاگ شام چی درست کنم؟ را مطالعه کنید تا با انواع شام های سبک، فوری و خوشمزه آشنا شوید.
سوالات متداول
ماهیچه گوسفندی پس از چه مدت زمانی پخته می گردد؟
برای اینکه ماهیچه به طور کامل پخته و نرم گردد، باید آن را به مدت 4 تا 5 ساعت با حرارت ملایم بپزید.
برای کمتر کردن زمان پخت باقالی پلو با ماهیچه چه کار کنیم؟
برای آنکه زمان پخت ماهیچه کمتر گردد، پس از تفت دادن گوشت به همراه پیاز و ادویه، آب جوش را اضافه نموده و کل محتویات غذا را داخل زودپز بریزد. گوشت ماهیچه در زودپز پس از 40 تا 50 دقیقه پخته می گردد.
در طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه از چه ادویه هایی استفاده می گردد؟
ادویه های مورداحتیاج برای پخت این غذا شامل فلفل، زردچوبه و پاپریکا است که باید در مرحله تفت دادن گوشت اضافه کنید. بعلاوه پس از پختن گوشت نیز می توانید زعفران دم نموده را به قابلمه بیفزایید.
منبع: اسنپ فود