آنالیز نتایج مطالعه واکسن برکت بالاتر از استانداردهای جهانی بود
به گزارش مجله ویراپارس، استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که نتایج مطالعه واکسن برکت حتی بالاتر از استانداردهای جهانی آنالیز شده است، گفت: یکی از مزیت های واکسن های فراوری داخل این است که ما مطمئن هستیم این واکسن ها بسیار ایمن هستند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از تسنیم، دکتر حسین کیوانی درباره واکسن کوو ایران برکت گفت: این واکسن ایرانی کرونا از لحاظ روش ساخت مشابه واکسن بهارات (هند) و سینوفارم (چین) است و دقتی که برای ساخت واکسن کوو ایران برکت به کار برده شده بی نظیر است.
هیچ کس نمی تواند در تسریع صدور مجوز دخالت کند
وی افزود: در تأیید این واکسن کرونا دقت و حساسیت زیادی به کار برده شده است و هیچ مقامی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمی تواند در تسریع صدور مجوز دخالت کند بلکه نتایج مطالعه به یک گروه علمی بی طرف واگذار شده است و این تیم، نتایج مطالعه را حتی بالاتر از استانداردها نیز آنالیز نموده اند.
کیوانی ادامه داد: در خصوص مواد اولیه ای که در واکسن ایرانی کرونا به کار برده می گردد نیز حتی استانداردهای بالاتر از USP (فارماکوپه ایالات متحده) که معیاری برای تأیید داروها در سازمان غذا و داروی کشور ماست، در نظر گرفته شده است.
کسانی که مدعی عدم توانمندی ایران در ساخت واکسن هستند تا به امروز واکسن ایرانی زده اند!
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره سابقه ایران در واکسن سازی توضیح داد: ما 80 سال است که فناوری فراوری واکسن برمبنای ویروس کشته شده را داریم؛ کسانی که ادعا می نمایند ایران توانایی ساخت واکسن کرونا را ندارد و یا می گویند آن را از کشورهای دیگر کپی نموده است خودشان از کودکی تا به امروز قطعاً با واکسن های ایرانی واکسینه شده اند زیرا بیماری هایی مانند آبله، فلج اطفال، دیفتری، کزاز و سرخک با همین واکسن های ایرانی از بین رفته اند!
این متخصص ویروس شناسی افزود: ما سابقه بسیار خوبی در ساخت واکسن داریم و در زمینه ساخت واکسن کرونا نیز بنده از زمان جداسازی ویروس از یک بیمار ایرانی تا زمان کشت آن و فراوری واکسن، در جریان این تحقیق بوده ام. در زمان حاضر فراوری واکسن کوو ایران برکت، در بیوراکتورهای 200 و 600 لیتری و غیره اجرا شده است و این امکان را به کشور ما می دهد که در چندماه آینده توسط همین سیستم ها بتوانیم 7 تا 8 میلیون دوز واکسن کرونا در ایران فراوری کنیم.
کیوانی گفت: یکی از مزیت های واکسن های فراوری داخل این است که ما مطمئن هستیم این واکسن ها بسیار ایمن هستند.
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که منظور از پلت فرم واکسن، روش های ساخت آن است، افزود: روش های مختلفی برای ساخت واکسن کرونا وجود دارد؛ واکسن های نوترکیب بر مبنای پروتئین اسپایک ویروس کرونا هستند و در این روش شاخک ویروس را خارج می نمایند و در یک سلول یا باکتری و مخمر دیگری آن را فراوری و خالص می نمایند و واکسن را می سازند. روش دیگر برای ساخت واکسن کرونا این است که ژن سازنده یک پروتئین را داخل یک حامل ویروسی قرار می دهند و آن را به بدن افراد تزریق می نمایند که باعث ساخت پروتئین در بدن و افزایش ایمنی می گردد که این روش در واکسن هایی مانند اسپوتنیک و آسترازنکا به کار برده شده است؛ روش دیگر این است که mRNA را به بدن تزریق می نمایند که باعث ساخت پروتئین در بدن افراد می گردد که این روش اولین بار است در انسان استفاده می گردد و از این روش در ساخت واکسن های فایزر و مدرنا استفاده می گردد.
وی ادامه داد: روش دیگر این است که ویروس کرونا را در مخازنی به نام بیورآکتور کشت دهند و سپس آن را با موادی مانند فرمالین یا بتاپروپیولاکتون می کشند و پس از انجام فرآیندهایی آن را به واکسن تبدیل می نمایند که در واکسن های چینی و هندی و واکسن ایرانی برکت از این روش برای فراوری استفاده شده است و واکسن های کشته شده از لحاظ نداشتن عوارض، بهترین واکسن ها هستند.
منبع: جام جم آنلاین