گرانی نوشت افزار، اولین مشق سال تحصیلی جدید
به گزارش مجله ویراپارس، گرانی نوشت افزار، اولین مشق سال تحصیلی جدید است و قیمت لوازم التحریر سال جاری در بازار 3 برابر افزایش یافت.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، دنیای دانش آموزان سراسر دلخوشی های کوچک است، از نونوار بودن سر تا پایشان گرفته تا خرید نوشت افزار های رنگارنگ، نوشت افزار هایی که برای خانواده ها گران تمام می گردد.
حالا دانش آموزان به جای شعر باز آمد، بوی ماه مدرسه باید شعر بوی ماه مهر، بوی گرانی لوازم التحریر را بخوانند.
دانش آموزان مشق گرانی می نویسند
ایزدی یکی از شهروندان ساروی که دخترش در مقطع دوم دبستان تحصیل می نماید، می گوید: قیمت لوازم التحریر سال جاری افزایش یافته، مثلا مداد رنگی که قیمت آن پارسال 18 هزار تومان بود، سال جاری همان مداد رنگی 43 هزار تومان است.
او اضافه کرد: قیمت همه نوشت افزار ها بالا رفته و این شرایط برای خانواده هایی که بیش از یک دانش آموز در خانه دارند، بسیار سخت است.
ایزدی گفت: یک دفتر 80 برگ که پارسال به قیمت 4 هزار تومان خریدیم، سال جاری با همان کیفیت به قیمت 14 هزار تومان به فورش می رسد.
گرانی نوشت افزار، اولین مشق سال تحصیلی جدید
سعید یکی از دانش آموزان مقطع متوسطه می گوید: در مجموع حدود 400 هزار تومان برای نوشت افزار هزینه کردیم و هنوز خرید های دیگر مانند کیف، کفش و لباس مانده است.
او اضافه کرد: دغدغه خانواده های ما برای خرید نوشت افزار زیاد شده و حتی عده ای از دوستانم از عهده خرید آن بر نمی آیند.
در سالیان اخیر تشویق برای خرید انواع نوشت افزار داخلی بسیار رونق گرفته، اما امروزه به علت افزایش قیمت ها نه خرید وسایل ساخت داخل و نه وارداتی و خارجی برای بسیاری از خانواده ها مقدور نیست.
داغ گرانی بر بازار هزار رنگ لوازم التحریر
مرتضوی پدر یکی از دانش آموزان ساروی می گوید: در گذشته که خودمان به مدرسه می رفتیم می گفتیم همه چیز باید نو گردد و وسایلمان بوی نو بودن دهد، اما حالا این گرانی سبب شده تا نتوانیم همه لوازم را برای فرزندانمان تهیه کنیم.
او اضافه کرد: سه فرزند دانش آموز دارم که در مجموع حدود 800 هزار تومان برای نوشت افزار آن ها هزینه کردم و واقعا نمی دانم برای تهیه بقیه وسایل آن ها چه کنم.
بی مهری بازار لوازم التحریر به دانش آموزان
اسدی یکی فروشندگان لوازم التحریر در ساری می گوید: قیمت لوازم التحریر سال جاری بسیار گران تر از پارسال است و برای هم خرید این لوازم بسیار مشکل است چرا که به سختی به فروش می رسد.
او اضافه کرد: دیگر مثل قبل شوق خرید نوشت افزار وجود ندارد و خانواده ها به سختی از عهده خرید آن بر می آیند.
اسدی گفت: قیمت دفتر 100 برگ تا 30 هزار تومان، مداد و پاک کن مرغوب تا 20 هزار تومان و یک بسته مداد رنگی 24 تایی تا 60 هزار تومان می رسد.
این فروشنده لوازم التحریر اضافه کرد: قیمت بعضی اجناس تا 4 برابر هم افزایش یافته و حتی ما فروشنده ها قدرت خرید آن را نداریم.
افزایش 3 برابری قیمت لوازم التحریر
نجفی رئیس اتحادیه لوازم التحریر و نوشت افزار مازندران گفت: وضعیت بازار لوازم التحریر به دلیل کاهش توان خرید مردم و افزایش 3 برابری قیمت ها این روز ها راکد است.
او با بیان اینکه محصولات خارجی محبوبیت بیشتری بین خریداران دارد، اضافه کرد: بعضی از محصولات خارجی ارزان تر هستند و همین مسئله خریداران را علاقه مند به خرید محصولات خارجی می نماید.
نجفی با بیان اینکه فراوری لوازم التحریر در داخل کشور سال جاری 25 درصد کاهش داشت، گفت: بیشتر مواد اولیه فراوری لوازم التحریر داخلی از خارج از کشور وارد می گردد.
طرحی برای نظارت بر بازار ویژه بازگشایی مدارس
حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: با توجه به درپیش بودن شروع سال تحصیلی جدید و اوج تقاضا برای خرید نوشت افزار و لوازم آموزشی این طرح با حضور بازرسان و دیگر عوامل نظارتی در همه مناطق مازندران برگزار می گردد.
او با بیان اینکه این طرح 10 شهریور تا 10 مهر ماه در حال انجام است، اضافه کرد: بازرسی از واحد های فراوریی و واردنماینده و فروشگاه های لوازم التحریر از اولویت های این طرح خواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: هرگونه فروش اجباری نوشت افزار به صورت سبدی به مشتریان ممنوع است.
قوانلو اضافه کرد: هم استانی ها درصورت مشاهده هرگونه تخلف مالی شامل گرانفروشی، تقلب، کم فروشی، احتکار، عدم درج قیمت موارد را به تلفن 124 اعلام نمایند.
نمایشگاه کالا های پاییزی فرصتی برای خرید نوشت افزار با قیمت مناسب
حسینقلی قوانلو مازندران گفت: به منظور رفاه حال شهروندان و با توجه به نزدیک شدن به روزهای بازگشایی مدارس نمایشگاه عرضه مستقیم کالای پاییزه از 15 شهریور ماه در 10 شهر استان برگزار گردید.
او اضافه کرد: در این نمایشگاه اولویت با کالا هایی مثل کیف، کفش، پوشاک، لوازم التحریر و نوشت افزار است.
قوانلو با اشاره به اجرای طرح تشدید و نظارت فروشگا های بزرگ از 10 شهریور تا 10 مهر به منظور کنترل عرضه و تقاضای لوازم التحریر، گفت: با تامین دفترچه و لوازم التحریر با ارز 4 هزار و 200 تومان، به ازای هر دانش آموز کم برخوردار زیر پوشش نهاد های کمیته امداد و بهزیستی 5 دفتر تعلق می گیرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مازندران اضافه کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه ایجاد تعاملی مستقیم بین فراورینمایندگان و مصرف نمایندگان است تا قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند.
بازار نوشت افزار و لوازم مدرسه از کیف و کفش گرفته تا مداد و پاک کن و بقیه وسایل، امروزه تنها ره آوردش برای بچه ها حسرت است و برای خانواده ها زحمت.
منبع : باشگاه خبرنگاران
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم