طرز تهیه هات داگ
به گزارش مجله ویراپارس، طرز تهیه هات داگ ساده بدون فر، نکاتی مهم و اصولی دارد که در این مطلب به صورت تصویری ارائه شده است. هات داگ نوعی ساندویچ گرم است که با انواع سس و سبزیجات سرو می گردد و با تهیه آن به صورت خانگی، می توانید از سلامت آن مطمئن باشید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - هات داگ تا قبل از جنگ جهانی اول به فرانکفورتر مشهور بود که از نام شهر فرانکفورت در آلمان گرفته شده، ولی پس از سرانجام جنگ به علت عواطف ضد آلمانی به هات داگ، تغییر نام داد و از آن به بعد نیز به همین نام مشهور گشت.
گوشت مورد استفاده در تهیه هات داگ اصلی، مخلوطی از گوشت گاو و خوک بوده، اما در کشور هایی که مصرف گوشت خوک حرام است، فقط گوشت گاو مورد استفاده قرار می گیرد. البته در هات داگ مخصوص از گوشت مرغ، بوقلمون و حتی سبزیجات نیز استفاده می گردد. انواع هات داگ، براساس مواد مورد استفاده در آن نامگذاری می گردد. انواع هات داگ عبارتند از:
- هات داگ گاو، که در آن از گوشت گاو استفاده شده است.
- هات داگ بوقلمون، که در آن از گوشت بوقلمون استفاده شده است.
- هات داگ پنیری، که به آن پنیر پیتزا یا پنیر پرورده افزوده می گردد.
- هات داگ چیلی، که روی آن فلفل تند ریخته می گردد.
- هات داگ ذرت، که به سیخ کشیده شده و در خمیر تهیه شده از آرد ذرت سرخ می گردد.
هات داگ عرضه شده در بازار، اغلب حدود 15 سانتیمتر طول دارد، ولی گاهی طول آن به 30 سانتیمتر هم می رسد. به این نوع سوسیس که یکی از سوسیس های پرمصرف است، انواع ادویه و مواد نگهدارنده افزوده شده و پس از پختن یا دودی کردن به بازار عرضه می گردد. قبل از استفاده نیز به روش های مختلفی همچون کبابی کردن، بخارپز کردن یا آب پز کردن، مجددا پخته می گردد.
طرز تهیه هات داگ ساده بدون فر
مواد لازم | |
گوشت گوساله بدون استخوان | 1125 گرم (1 کیلوگرم و 125 گرم) |
نمک | 1 قاشق غذاخوری (15 میلی گرم) |
پودر خردل | 1 قاشق غذاخوری (15 میلی گرم) |
پودر پاپریکا | 2 قاشق غذاخوری (10 میلی گرم) |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری (2 میلی گرم) |
پودر فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری (1.25 میلی گرم) |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری (5 میلی گرم) |
شربت ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
آب یخ | 1 فنجان (250 میلی لیتر) |
دستور تهیه:
- گوشت را به قطعات 2.5 سانتیمتری برش بزنید.
- گوشت را دوبار چرخ کنید تا کاملا نرم و یکدست گردد.
- نمک را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید و با دست ورز دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- روی ظرف حاوی گوشت را با سلفون بپوشانید و به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
- گوشت را از یخچال خارج نموده، پودر خردل، ، پودر تخم گشنیز، پودر فلفل سیاه و پودر سیر را به آن اضافه کنید. گوشت و ادویه جات را با دست خوب ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
- شربت ذرت را به مایه گوشت اضافه نموده و با دست خوب مخلوط کنید. افزودن مایه ذرت، باعث شکل پذیری و چسبندگی بهتر مواد می گردد.
- مایه گوشت را در ظرف درداری ریخته و حدود 30 دقیقه در فریزر قرار دهید. اگر قصد دارید از روش سنتی برای کاور کردن سوسیس بهره ببرید، 30 دقیقه فریز کردن کافی است، ولی اگر از روش کاور کردن استفاده نمی کنید، بهتر است مایه گوشت را حدود 3 ساعت در فریزر قرار دهید تا حالت نیمه یخ پیدا کند.
- مایه گوشت را از فریزر خارج نموده و در غذاساز ریخته و 1/2 فنجان (125 میلی لیتر) آب یخ به آن اضافه کنید. غذاساز را روشن کنید تا مخلوط نرمی حاصل گردد. می توانید تا حدود 1 فنجان آب یخ به مواد اضافه کنید تا مایه گوشت به حالت خمیری یکدست درآید.
روش اول کاور کردن مایه گوشت:
- کاور را حدود 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید. بهتر است این مرحله را در فاصله ای که مایه گوشت در فریزر سرد می گردد، انجام دهید.
- قالب مخصوص سوسیس را روی چرخ گوشت نصب نموده، یک سر کاور را روی قالب بچسبانید و کاور را دور آن بپیچید تا به انتهای دیگر برسید.
- مایه گوشت را در چرخ گوشت بریزید. چرخ گوشت را روشن کنید تا مواد وارد قالب شوند و سپس آن را به داخل کاور راهنمایی کنید.
- پس از اینکه درون کاور از مایه گوشت پر شد، انتهای کاور را از قالب جدا نموده و گره بزنید. سپس آن را به قسمت های مساوی (حدود 15 سانتیمتر) تقسیم نموده و قسمت ها را با پیچاندن کاور از هم جدا کنید.
- هات داگ های کاور شده را در ظرفی قرار داده و حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد گردد.
روش دوم کاور کردن مایه گوشت:
- یک لایه سلفون روی سطحی صاف پهن کنید.
- مایه گوشت را وسط سلفون قرار دهید.
- سپس سلفون را به دقت رول کنید و دو طرف آن را کاملا ببندید به گونه ای که هوای اضافه خارج گردد.
- رول گوشت را به قسمت های مساوی (حدود 15 سانتیمتر) تقسیم نموده و قسمت ها را با پیچاندن سلفون از هم جدا کنید.
- هات داگ ها را حدود 12-8 ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شوند.
طرز پختن هات داگ
- قابلمه ای را تا نیمه آب نموده و روی حرارت متوسط قرا دهید تا به جوش آید. میزان آب موجود در قابلمه باید به اندازه ای باشد که حداقل تا 2.5 سانتیمتر روی هات داگ ها را بپوشاند.
- هات داگ ها را در آب جوش قرار داده و حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، طوریکه آب داخل قابلمه ریز جوش بزند. 10 تا 15 دقیقه فرصت دهید تا هات داگ بپزد. برای اطمینان از پخته شدن هات داگ، از یک دماسنج گوشت بهره ببرید. دماسنج را در درون ضخیم ترین قسمت هات داگ قرار دهید و صبر کنید تا دمای آن حداقل به 160 درجه فارنهایت (71 درجه سانتیگراد) برسد.
- هات داگ ها را از آب جوش خارج نموده، فورا داخل آب یخ قرار داده و اجازه دهید حدود 10 دقیقه در آب یخ بمانند.
- هات داگ را پس از خنک شدن می توانید در ظرف دردار در فریزر نگهداری نموده یا آن را به صورت تازه مصرف کنید.
نکته: روش دوم برای پختن هات داگ، روش بخارپز است که روش مطمئن تری است، چون با قرار دادن هات داگ در آب جوش در صورت سوراخ بودن کاور آب به داخل آن نفوذ می نماید.
طرز تهیه هات داگ ساده بدون فر
- حدود 1 الی 2 قاشق غذاخوری روغن در تابه ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید.
- هات داگ را در روغن قرار دهید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا اطراف آن سرخ گردد.
- هات داگ را پس از سرخ شدن زیر نان باگت قرار داده و با سس دلخواه میل کنید.
طرز تهیه هات داگ پنیری
- هر یک از هات داگ ها را از وسط نصف کنید.
- هات داگ را به روش فوق در روغن سرخ کنید یا در صورت تمایل 10 دقیقه در آب جوش بپزید.
- اطراف ورقه های نان تست را با چاقو جدا کنید تا راحت تر بتوانید نان ها را رول کنید.
- یک ورق پنیر روی هر تکه نان قرار دهید.
- پس از اینکه هات داگ ها آماده شدند، یک تکه هات داگ روی پنیر قرار دهید.
- مقداری سس کچاپ، سس خردل، سس مایونز یا هر نوع سس مورد نظر خود را روی نان بریزید.
- نان را از قسمتی که هات داگ را قرار داده اید، رول کنید.
- برای اینکه نان باز نگردد از یک خلال دندان استفاده نموده و دو انتهای نان را به هم وصل کنید.
- ساندویچ هات داگ آماده است، آن را به صورت گرم سرو کنید.
هات داگ ساندویچ گرمی است که از نان پر شده با نوعی سوسیس، ، ترشیجات و سبزیجات درست می گردد. هات داگ یکی از غذا های محبوب در آمریکاست که در شهر های مختلف، به سبک های گوناگون درست می گردد. افزودنی های این ساندویچ را می توان بسته به ذائقه افراد تغییر داد، ولی هات داگ اصلی معمولا با سس هایی نظیر سس مایونز، سس کچاپ، سس خردل و سبزیجاتی مانند پیاز، کاهو، گوجه فرنگی و خیار شور ریز شده سرو می گردد.
منبع: setare.com