خواص بادام زمینی برای سلامتی و کاهش وزن

به گزارش مجله ویراپارس، بادام زمینی از آن دسته تنقلات خوشمزه و پرطرفداری است که اتفاقا مغذی و مفید هم هست. این مغز خوش طعم از گیاهان بومی آمریکای جنوبی است و می توان آن را در گروه آجیل ها طبقه بندی کرد. مطالعات نشان می دهد یکی از خواص بادام زمینی کمک به کاهش وزن است. بادام زمینی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هم مؤثر است.

خواص بادام زمینی برای سلامتی و کاهش وزن
نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که با نام های پسته شامی، بادام خاکی یا بادام کوهی هم شناخته می شود. بادام زمینی را باید از گیاهان دولپه ای دانست که در گروه حبوبات قرار می گیرد. مردم ایالات متحده در اغلب مواقع بادام زمینی را به صورت سرخ شده و شور مصرف می کنند یا از کره آن در طبخ غذا استفاده می کنند. آنها به مصرف آن به صورت خام علاقه ای ندارند. از بادام زمینی محصولات دیگری هم تولید می شود که شامل روغن بادام زمینی، آرد و پروتئین بادام زمینی است. محصولات تولیدشده از بادام زمینی در انواع غذاها، دسرها، کیک ها، قنادی ها، اسنک ها و سس ها استفاده می شود.

پروتئین بادام زمینیبادام زمینی حاوی پروتئین بالایی است. پروتئین بادام زمینی 30-22 درصد کالری دارد و به همین خاطر آن را یکی از منابع بسیار غنی از پروتئین گیاهی می دانند. فراوان ترین پروتئین در بادام زمینی arachin و conarachin است که می تواند با ایجاد حساسیت در برخی افراد سلامت آنها را به خطر بیندازد.

کربوهیدرات هااندازه کربوهیدرات بادام زمینی پایین است. درواقع، اندازه کربوهیدرات بادام زمینی در حدود 16-13 درصد از حجم کل آن است. با توجه به پایین بودن اندازه کربوهیدرات ها و بالابودن پروتئین، چربی و فیبر در بادام زمینی شاخص گلوکز هم در این آجیل بسیار پایین است و در نتیجه مصرف آن بعد از هر وعده غذایی از ورود سریع کربوهیدرات ها به خون جلوگیری می کند و به همین دلیل مصرف بادام زمینی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.

ویتامین ها و موادمعدنیبادام زمینی یک منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. در ادامه به انواع مواد معدنی و ویتامین های موجود در بادام زمینی اشاره ی کوتاهی می کنیم:

-بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است که در تغذیه دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. این ویتامین جزو ویتامین های کاهنده استرس و اضطراب اجتماعی هم هست.

-مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است که اغلب در رژیم غذایی غربی بسیار پایین است. کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.

-نیاسین یا ویتامین B3: عملکردهای بسیار مهمی در بدن دارد و رابطه مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارد.

-اسید فولیک یا ویتامین B9: نقش بسیار مهمی بر بسکمک از عملکردهای بدن دارد و از ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری می باشد.

-منگنز: از جمله عناصری است که در آب آشامیدنی و بسکمک از غذاها یافت می شود.

-ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که در اغلب غذاهای بسیارچرب به وفور یافت می شود.

-تیامین: از خانواده ویتامین ب (B) است و با نام ویتامین B1 شناخته می شود. این ویتامین به سلول های بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل کند و برای عملکرد قلب، ماهیچه ها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.

-فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است و نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت های بدن دارد.

-مهمیم: یکی از مواد معدنی بسیار لازم است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن دارد. تأثیر بسیار مهم آن را در جلوگیری از بیماری های قلبی نمی توان نادیده گرفت.

سایر ترکیبات و خواص بادام زمینییکی از خواص بادام زمینی داشتن ترکیبات آنتی اکسیدان و بیواکتیو (زیست فعال) است. درواقع، بادام زمینی را می توان در گروه میوه های غنی از آنتی اکسیدان قرارداد. بسکمک از آنتی اکسیدان ها در پوست بادام زمینی و بادام زمینی خام وجود دارد که به ندرت خورده می شوند.

در زیر به برخی از ترکیبات مهمی که در مغز بادام زمینی وجود دارد، اشاره می شود:

-کوماریک اسید: یک پلی فنل است که یکی از انواع آنتی اکسیدان های اصلی در بادام زمینی است.

-رسوراترول: یک آنتی اکسیدان قوی است که در کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی مؤثر است.

-ایسفلاوون ها (Isoflavones): در گروه آنتی اکسیدان ها قرار می گیرد که شایع ترین آن ژنیستئین است و به عنوان فیتواستروژن طبقه بندی می شود. ایسفلاوون ها هم تأثیرات خوب و هم بدی روی سلامت بدن دارند.

-فیتیک اسید: بیشتر در دانه های گیاهی یافت می شود. اگر بادام زمینی همراه با غذای دیگری خورده شود، فیتیک اسید موجود در آن ممکن است در جذب آهن و روی (زینک) غذا اختلال ایجاد کند.

-فیتواسترول: روغن بادام زمینی حاوی اندازه زیادی فیتواسترول است، شایع ترین آن بتاسیتوستول است. فیتواسترول جذب کلسترول از دستگاه گوارش را کاهش می دهد.

-بادام زمینی شامل انواع مختلف ترکیبات گیاهی است. این ترکیبات شامل آنتی اکسیدان هایی مانند کوماریک اسید، رسوراترول، ایسفلاوون ها است. البته بادام زمینی شامل حاوی اسید فیتیک هم هست که جذب آهن، روی و کلسیم را مختل می کند.

بادام زمینی و کاهش وزنچاقی در آمریکا و بسکمک از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه به شدت افزایش یافته است. تحقیقات اجرا شده نشان می دهد که بادام زمینی تأثیر زیادی روی کاهش و ثابت نگه داشتن وزن دارد. علی رغم بالابودن اندازه چربی و کالری، بادام زمینی در افزایش وزن تأثیر ندارد. درواقع مطالعات نشان می دهد که مصرف بادام زمینی می تواند به حفظ وزن کمک می کند و حتی در کاهش خطر ابتلا به چاقی هم بسیار مؤثر باشد.

باید توجه داشت که یکی از خواص بادام زمینی اثرات بسیار مثبت آن بر سلامت بدن و کاهش وزن است.

نتایج تحقیقات یک پژوهش کوچک نشان می دهد زنانی که در رژیم غذایی خود از بادام زمینی استفاده می کنند در یک دوره 6 ماهه در حدود 3 کیلوگرم وزن کم کردند، این درحالی است که گفته می شد خوردن بادام زمینی باعث تثبیت وزن اولیه می شود.

نتایج یک تحقیق دیگر هم نشان داد افرادی که در یک بازه 8 هفته ای روزانه در حدود 89 گرم بادام زمینی مصرف می کردند، برخلاف باور عمومی دچار هیچ اضافه وزنی نشدند.

بادام زمینی یک غذای مناسب برای کاهش وزن معرفی می شود:

بادام زمینی با ایجاد حس سیری می تواند از مصرف غذاهای پرکالری مانند اسنک و برنج در افراد جلوگیری کند.

با توجه به اندازه کالری دریافتی از مصرف بادام زمینی، افراد افزایش مصرف بادام زمینی را با کاهش مصرف دیگر مواد غذایی جبران می کنند.

وقتی بادام زمینی به میزان کافی جویده نشود، ممکن است بخشی از آن بدون جذب شدن از طریق سیستم گوارش دفع شود.

پروتئین بالای موجود در بادام زمینی و چربی اشباع شده آن انرژی زیادی تولید می کند.

بادام زمینی یکی از منابع بسیار غنی از فیبر است که موجب کاهش ریسک ابتلا به اضافه وزن و چاقی در افراد می شود.

بادام زمینی بسیار خوشمزه است و نباید تأثیر فوق العاده آن را در کاهش وزن نادیده گرفت.

دیگر خواص بادام زمینیهمان طور که گفتیم، یکی از خواص بادام زمینی کمک به کاهش وزن است. در ادامه به دیگر فواید و خواص بادام زمینی اشاره می کنیم.

1. سلامت قلب
بیماری قلبی یکی از دلایل مرگ ومیر در جهان است. تحقیقات اجرا شده نشان می دهد که مصرف بادام زمینی (و دیگر انواع آجیل) خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به شدت کاهش می دهد.

بحث های زیادی در مورد تأثیرات مثبت بادام زمینی و آجیل بر سلامت قلب شده است.

بادام زمینی شامل موادی است که برای سلامت قلب بسیار مفید است. از جمله این مواد مغذی می توان به منگنز، نیاسین، مس، اسید اولئیک و انواع مختلف آنتی اکسیدان ها مانند رسوراترول اشاره کرد.

جمع بندی: بادام زمینی سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی بسکمک است که برای سلامت قلب مفید است.

2. پیشگیری از سنگ کیسه صفراپیشگیری از سنگ کیسه صفرا یکی دیگر از خواص بادام زمینی است. تقریبا 10 الی 15 درصد افراد بزرگسال در آمریکا مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. نتایج دو تحقیق اجرا شده در این زمینه نشان می دهد که مصرف بادام زمینی به صورت مکرر می تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا در زنان و مردان کاهش دهد.

بالابودن اندازه کلسترول یکی از علل شایع تولید سنگ کیسه صفرا است و همان طور که می دانیم بادام زمینی تأثیر مثبتی بر کاهش کلسترول دارد و شاید به همین دلیل مصرف آن موجب کاهش تولید سنگ کیسه صفرا می شود. هرچند تحقیقات بیشتری برای اثبات این فرضیه لازم است.

جمع بندی: مصرف بادام زمینی ممکن است ریسک ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش دهد.

مضرات بادام زمینی

1. مسمومیت آفلاتوکسین
گاهی اوقات بادام زمینی می تواند آلوده به سم آفلاتوکسین باشد که از قارچ آسپرژیلوس فلاووس تولید می شود. علائم اصلی مسمومیت غذایی آفلاتوکسین شامل کاهش اشتها، زردی چشم، برخی مسائل کبدی می شود. مسمومیت جدی با آفلاتوکسین ممکن است منجر به نارسایی کبد و سرطان کبد شود.

خطر مسمومیت با آفلاتوکسین به نحوه نگهداری بادام زمینی بستگی دارد، نگهداری در محیط گرم و مرطوب به خصوص در منطقه ها استوایی ممکن است شرایط را برای تولید سم آفلاتوکسین مساعد کند.

خشک کردن مناسب بادام زمینی بعد از برداشت محصول و نگهداری در شرایط دمایی مناسب و کاهش اندازه رطوبت در طول دوره انبارداری تا حد زیادی می تواند از مسمومیت آفلاتوکسین جلوگیری کند.

جمع بندی: اگر بادام زمینی در محیطی گرم و مرطوب نگهداری شود، ممکن است آلوده به سم آفلاتوکسین شود که موجب بروز برخی مسائل کبدی می شود.

2. وجود ضدمغذی هابادام زمینی حاوی تعدادی ضدمغذی است. موادی که در جذب مواد مغذی در بدن اختلال ایجادمی کنند.

از میان ضدمغذی ها در بادام زمینی، فیتیک اسید اهمیت زیادی دارد. فیتیک اسید در دانه های خوراکی مثل آجیل و حبوبات وجود دارد و اندازه آن در بادام زمینی بین 4.5-0.2 متغیر است. فیتیک اسید موجب ایجاد اختلال در جذب آهن و زینک از دستگاه گوارش می شود. بنابراین، مصرف زیاد بادام زمینی در بلندمدت ممکن است موجب کمبود این موادمغذی در بدن شود.

مصرف متعارف بادام زمینی در رژیم غذایی افرادی که به طور معمول از گوشت استفاده می کنند، مسئله ای ایجاد نمی کند، ولی در کشورهای پیشرفته که بیشتر از حبوبات در وعده اصلی غذایی خود استفاده می کنند، مصرف آن ممکن است مسائلی را برای افراد ایجاد کند.

بادام زمینی حاوی فیتیک اسید است که موجب ایجاد اختلال در جذب آهن و زینک می شود.

3. حساسیت به بادام زمینیبادام زمینی یکی از 8 ماده غذایی است که به شدت حساسیت زاست. برآوردها نشان می دهد که تقریبا 1 درصد از مردم آمریکا به بادام زمینی حساسیت دارند.

حساسیت به بادام زمینی ممکن است آن قدر جدی باشد که حتی زندگی افراد را هم به خطر بیندازد. افرادی که دچار حساسیت هستند باید از مصرف بادام زمینی و محصولات تولید شده با آن خودداری کنند. بسکمک از افراد به بادام زمینی حساسیت دارند و باید از مصرف آن خودداری کنند، زیرا در صورت داشتن حساسیت، مصرف آن ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد.

فراموش نکنید بادام زمینی یک ماده غذایی بسیار مفید، منبعی بسیار غنی از پروتئین است و حاوی ویتامین های بسیار متنوع، موادمعدنی و ترکیبات گیاهی فراوان است. این ماده غذایی تأثیر خوبی در کاهش وزن دارد و مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا و بیماری های قلبی مؤثر است. بادام زمینی چربی و کالری بسیاربالایی دارد و نباید در مصرف آن دچار افراط شد.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون
انتشار: 14 آبان 1400 بروزرسانی: 14 آبان 1400 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 1834

به "خواص بادام زمینی برای سلامتی و کاهش وزن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص بادام زمینی برای سلامتی و کاهش وزن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید