تب شالیزار در کمین کشاورزان مازندرانی

به گزارش مجله ویراپارس، مدیرکل دامپزشکی مازندران از بیماری تب شالیزار در زمان کشت شالیزاری در مازندران اطلاع داد.

تب شالیزار در کمین کشاورزان مازندرانی

سیدحسین رضوانی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در درجه اول تب مالت و تب کریمه است، اظهار کرد: به دلیل زمان کشت شالیزاری، بیماری تب شالیزار در این فصل شایع است که اداره کل دامپزشکی اجرای عملیات واکسیناسیون بروسلوز دامی را در تمام طول سال با برنامه مدون جهت جلوگیری از تب مالت انسانی در دستور کار دارد.

وی با اشاره به اینکه هر ساله جهت جلوگیری از تب کریمه، سمپاشی اماکن دامی و بدن دام در فصل بهار اجرا می گردد، توضیح داد: اطلاع رسانی، آموزش و نظارت بر فراوری محصول سالم در مورد سلامت و امنیت غذایی از مباحث مهم و اساسی در سلامت جامعه و مدنظر سازمان دامپزشکی است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران اظهار داشت: حق مردم بهرمند شدن از محصول پروتئین خام دامی سالم است که برای راهنمایی در انتخاب درست نقش اطلاع رسانی رسانه ها و دستگاه های سلامت محور حائز اهمیت است.

وی گفت: حضور همکاران بخش خصوصی و دولتی در مراکز فراوریی یا استحصال مانند کشتارگاه های دام و طیور به صورت تمام وقت در زمان فعالیت کشتارگاه دلیل بر اهمیت و اولویت سازمان بر فراوری محصولات سالم است.

رضوانی یکی از راه های تضمین سلامت محصولات دامی را نمونه برداری و آزمایشات لازم بر روی آنها اعلام نمود و گفت: به عنوان مثال این اقدامات و آزمایش ها، بر روی آبزیان به عنوان یکی از سالم ترین محصولات و فراوریات دامی انجام می گردد که قبل از ارائه جهت عرضه به بازار باید از نظر مالاشیت و سایر بیماری های مسری و یا بیماری های قابل انتقال از دام به انسان (زئونوز) کنترل گردد که دامپزشکی به این نکته توجه ویژه دارد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران اظهار کرد: برای صادرات و یا خروج فراوریات دامی باید محصول دارای شرایط بهداشتی لازم کشور مقصد باشد و همچنین تمام محصولات دامی وارداتی اعم از گوشت، نهاده، داروها و واکسن باید از نظر بهداشتی و سلامت محموله کنترل گردد.

وی در ادامه اعلام کرد: در مورد دام، طیور، آبزیان، پرورش زنبور عسل، خوراک و نهاده ها، کنترل کشتار، مراکز قطعه بندی و بسته بندی و فرآوری لبنیات، مراکز عرضه و در تمام مراحل فراوری اعم از نگهداری، عرضه، صادرات و واردات محصولات پروتئینی خام دامی، حضور دامپزشکی به عنوان ناظر پررنگ است.

رضوانی یادآور شد: محدوده اختیارات استانی اداره کل دامپزشکی بازدیدهای میدانی و استعلامات، نظارت بر شرکت های فراوری دارو و واکسن های دامی و نیز مراکز توزیع و پخش آنها، داروخانه ها، کلینیک ها، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و مراکز مایه کوبی است و تعداد بازدیدها بر اساس استانداردهای مشخص شده از سازمان مرکزی انجام می گیرد اما نظارت در بازار و عرضه محصولات بدون قید زمان و مکان در دستور کار ستاد و ادارات شهرستانی است.

مدیر کل دامپزشکی مازندران هدف اداره کل استان را سلامت دام و طیور و محصولات برای مصرف داخلی و صادرات و همچنین سلامت محموله های وارداتی اعم از گوشت قرمز و نهاده ها معرفی کرد و اضافه نمود: اعطای مجوز و نظارت بر واردات واکسن، دارو و مواد بیولوژیک در سطح فرا استانی توسط سازمان مرکزی صورت می گیرد که بزودی این مجوزها به استان ها نیز واگذار خواهد شد.

وی برنامه سازمان را تشویق فراوری داخل برای جلوگیری از خروج ارز و تسهیل در صدور مجوزها جهت جبران کمبود گوشت قرمز عنوان نمود و گفت: مجوز واردات گوشت قرمز و دام زنده از سوی وزارتخانه صادر می گردد و توزیع آن با هماهنگی شرکت پشتیبانی و تنظیم بازار انجام می گیرد که متولی این حوزه اداره صنعت، معدن و تجارت است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 12 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 226

به "تب شالیزار در کمین کشاورزان مازندرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تب شالیزار در کمین کشاورزان مازندرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید