بیوَر یا ترشی فلفل محلی همدانی
به گزارش مجله ویراپارس، بیوَر یا فلفل همدانی ، نوعی فلفل با تندی ملایم است که بیشتر در شهر همدان استفاده می گردد. از فلفل بیوَر میتوانید به صورت خام ، کبابی یا در ترشی بهره ببرید.
مواد لازم ترشی بیور همدانی
فلفل بیور 500 گرم
سرکه 750 میلی لیتر
نمک 1 تا 2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه ترشی بیور همدانی
فلفل ها را بشویید و آبکش کنید و هر کدام را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه به داخلشان نفوذ کند سپس در قابلمه بریزید و رویش را با آب پر کنید و 2 قاشق غذا خوری نمک اضافه نموده و چند ساعت تا یک شب بگذارید در آب نمک بماند تا تلخیشان گرفته گردد و آبکشی کنید.
قابلمه ای بزرگ و پر آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس بیورها را داخل آب جوش بریزید و 30 ثانیه بجوشانید و آبکش کنید. (بیشتر از این زمان بیورها له شده و ظاهرشان خراب می گردد)
زمانی که آب فلفل ها کاملا گرفته شد به مدت 3ساعت روی پارچه حولهای پهن کنید تا خشک شوند.
فلفل های همدانی را داخل شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پرکنید و در شیشه را محکم کنید و در گوشه ای خنک قرار دهید.
بعد از 7 - 10 روز ترشی جا می افتد.
افزودن نمک به این ترشی کاملا سلیقه ای است.
مواد لازم ترشی بیور با سیر
فلفل بیور 1 کیلو
سرکه 2 لیوان
نمک 2 قاسق غذا خوری
سیر 1 بوته
آب به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی بیور با سیر
فلفل بیرور را بشویید و آبکش کنید.
مقداری آب با یک قاشق چایخوری نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید زمانی که به جوش آمد فلفل ها را در قابلمه ریخته و 5 دقیقه بجوشنید تا تلخی اش گرفته گردد.
فلفل ها را آبکشی نموده با دستمال آشپزخانه خشک کنید و به همراه 4 لیوان آب و سرکه و نمک روی حرارت بگذارید و 10 دقیقه بپزید و سپس کناری بگذارید تا خنک گردد.
سیرها را پوست گرفته به فلفل ها اضافه کنید و داخل شیشه بریزید و درش را ببندید .
10 روز در یخچال بگذارید تا ترشی بیور همدانی جا بیوفتد.
میتوانید از سبزیجات معطر مثل نعنا و ترخون یا تخم گشنیز در این ترشی بهره ببرید.
منبع: گردشبان