طرز تهیه سوربه خربزه به 3 روش کافی شاپی و خوشمزه
به گزارش مجله ویراپارس، سوربه خربزه یکی از خوشمزه ترین با خربزه است. نام انواع سوربه مثل یا را حتی می توانید در منوی کافی شاپ ها هم ببینید یا آن را سفارش بدهید. اما اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که دلتان می خواهد خودتان با هزینه کم، این دسر خوشمزه را درست کنید، باید بدانید که یک گزینه راحت، کم دردسر و در عین حال خوشمزه انتخاب نموده اید. حتی می توانید سوربه خربزه را به عنوان پس غذا یا دسر در مهمان ها یا دورهمی ها سرو کنید. اگر هم تمایل دارید که عطش تابستانی تان را با سوربه خربزه برطرف کنید، باز هم یک میان وعده سالم را انتخاب نموده اید. ما هم در این مقاله از سرویس در طرز تهیه سوربه خربزه به 3 روش را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه سوربه خربزه با شربت
مدت زمان آماده سازی مواد: 50 دقیقه
مدت زمان آماده شدن سوربه: 3 ساعت
مقدار کالری سوربه خربزه: 117 کالری برای هر بار سرو
مواد لازم برای تهیه سوربه خربزه (برای 8 نفر)
طالبی خرد شده: 5 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: 2/3 لیوان دسته دار فرانسوی
آب: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
پوست لیموی خرد یا رنده شده: 1 قاشق چای خوری
شربت ذرت (یا هر شربت دلخواه دیگر): 2 قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی
نمک: کمی
مراحل طرز تهیه سوربه خربزه
سوربه خربزه یکی از دسرهای خوشمزه برای دورهمی ها و مهمانی ها است که به روش ساده و با مواد در دسترسی می توان آن را تهیه کرد. برای درست کردن این دسر سالم و خوشمزه باید اجازه دهید پوره های خربزه با شربتی که درست می کنید، یخ بزنند و بعد آن را سرو کنید. برای آموزش صحیح این دسر، مراحل تهیه سوربه خربزه را دنبال کنید.
مرحله اول: خربزه را آماده کنید
در اولین مرحله، پوست روی خربزه ها را کاملا بشویید و آنها را از وسط برش بزنید. تخمه ها و غلاف آن ها را جدا کنید و کنار بگذارید. پوست خربزه ها را با احتیاط جدا کنید و آن ها را دور بریزید. گوشت خربزه ها را خرد کنید و در مخلوط کن یا غذاساز بریزید. هر خربزه را جداگانه پوره کنید و در دو ظرف جدا بریزید.
مرحله دوم: شربت ساده درست کنید
در این مرحله، یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شکر، آب و پوست لیمو را در آن بریزید و روی حرارت بگذارید. شعله را روی حالت میانه رو به بالا تنظیم کنید. اجازه دهید دانه های شکر در محلول حل شوند و مخلوط جوش بیاید. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم: مواد را با هم ترکیب کنید
بلافاصله نعناع را به مواد اضافه کنید و 10 دقیقه صبر کنید. درب ظرف را روی آن بگذارید تا نعناع نرم گردد و عطر و طعم خود را به شربت بدهد. در این مرحله شربت ساده را که در مرحله قبل درست نموده بودید، از صافی رد کنید تا برگ های نعناع و پوست لیمو جدا گردد. سپس شربت صاف شده را با شربت ذرت، خربزه پوره شده، نمک و آبلیمو ترکیب کنید.
مرحله چهارم: سوربه خربزه را سرو کنید
همه مواد را که با هم مخلوط کردید، در یک ظرف بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس آن را به مدت حداقل 3 ساعت در فریزر قرار دهید. البته بهتر است یک شب تا صبح، سوربه در فریزر بماند. بعد از اینکه سوربه آماده شد، برای چند دقیقه آن را در دمای اتاق بگذارید تا کمی نرم گردد. سپس آن را اسکوپ بزنید و سرو کنید.
طرز تهیه سوربه خربزه با تخم مرغ
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان آماده شدن سوربه: 2 ساعت
مقدار کالری برای هر بار سرو سوربه خربزه با سفیده تخم مرغ: 123 کالری
مواد لازم برای تهیه سوربه خربزه (برای 4 نفر)
خربزه با طالبی: 600 گرم (خرد شده)
شکر یا پودر قند: 70 گرم
سفیده تخم مرغ: 1 عدد
مراحل طرز تهیه سوربه خربزه
در این روش از طرز تهیه سوربه خربزه دیگر نیازی به درست کردن ندارید. باید ابتدا گوشت خربزه را پوره کنید و به آن پودر قند و در آخر سفیده تخم مرغ اضافه کنید. بعد از اضافه کردن هر ماده تازه، مواد کاملا باید با هم میکس گردد. در آخر مایه سوربه را در فریزر قرار دهید. برای آموزش این روش تهیه سوربه، مراحل زیر را بخوانید.
مرحله اول: خربزه را آماده و با شکر مخلوط کنید
در اولین مرحله، خربزه را پوست بگیرید و تخمه های آن را جدا کنید. سپس گوشت خربزه را از پوست آن جدا نموده و به قطعات کوچک خرد کنید. تکه های خربزه را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و به آن شکر یا پودر قند اضافه کنید. دستگاه را روشن کنید تا خربزه ها پوره شوند و یک مخلوط یکدست داشته باشد.
مرحله دوم: سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را به خربزه پوره شده بیفزایید. دوباره به مدت 2 دقیقه مخلوط را بزنید تا سفیده در پوره کاملا میکس شوند. سپس پوره یا همان مایه سوربه خربزه را در یک ظرف مناسب بریزید و در فریزر قرار دهید. روی ظرف را بپوشانید و بعد از 2 ساعت آن را سرو کنید.
طرز تهیه سوربه خربزه در پوست خربزه
یکی از روش های متداول برای درست کردن سوربه، قرار دادن سوربه ها در پوست خربزه یا طالبی است. در این روش باید بعد از اینکه طالبی را از وسط برش زدید، تخمه ها را جدا نموده و گوشت خربزه را با قاشق بتراشید. در نهایت از این پوسته به عنوان ظرف سرو بهره ببرید.
به هر یک از دو روش بالا می توانید سوربه خربزه را درست کنید. در نهایت بعد از یخ زدن سوربه ها، آن ها را به صورت اسکوپی قالب بزنید و اسکوپ ها را در پوست خربزه بگذارید. برای اینکه سوربه خربزه متفاوتی داشته باشید، می توانید داخل خربزه را کمی آبمیوه بریزید یا چند اسکوپ در کنار اسکوپ های سوربه قرار دهید. سوربه را با برگ نعناع یا مغزهای مختلف، تزیین و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: خواص و فواید خربزه، طبع و مصلح و مضرات آن
فوت و فن های طرز تهیه سوربه خربزه
*با انواع مختلف خربزه می توانید سوربه خربزه درست کنید. انواع گرمک و طالبی هم از خانواده خربزه هستند و فقط کم آب تر و شیرینی کمتری نسبت به خربزه دارند. می توانید با طالبی و گرمک هم سوربه تهیه کنید.
*برای اینکه سوربه خربزه بافت سفت تری داشته باشد، بهتر است مدت زمان زیادتری در فریزر بماند.
*مقدار شکری که در طرز تهیه سوربه خربزه به کار می برید، بنا به مقدار شیرینی خربزه تان می توانید کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید. حتی می توانید شکر را از دستور تهیه حذف یا با شیرین کننده های دیگر مثل شیره انگور، شیره خرما، ، عسل و … جایگزین کنید.
*استفاده از برگ های نعناع در دستور تهیه سوربه خربزه اختیاری است ولی اگر از آن بهره ببرید، حتما طعم و عطر فوق العاده ای به سوربه اضافه می گردد.
*سوربه خربزه را می توانید با دستگاه بستنی ساز هم درست کنید. در این صورت مدت زمان آماده سازی سوربه کمتر خواهد بود. ولی اگر بستنی ساز ندارید، مایه سوربه را در فریزر بگذارید.
*برای تزیین روی سوربه خربزه می توانید از پودر پسته، خلال بادام، برش های میوه های مختلف، برگ نعناع تازه و … بهره ببرید. می توانید روی سوربه خربزه کمی شربت خیلی سرد هم بریزید. البته در این صورت باید سوربه را خیلی سریع سرو کنید تا یخ آن ذوب نگردد.
بیشتر بخوانید: روش های تشخیص خربزه شیرین از خربزه کال و نارس
سوالات متداول
سوربه چیست؟
سوربه در اصل پوره یخ زده میوه های مختلف است که شکل آن شبیه است ولی معمولا به صورت اسکوپی سرو می گردد و برخلاف بستنی یخی، در آن خبری از یخ زدن عصاره میوه روی چوب نیست. سوربه را می توان با عصاره میوه ها هم درست کرد.
با چه میوه هایی می توان سوربه درست کرد؟
می توان با عصاره یا پوره انواع میوه ها مثل هندوانه، توت فرنگی، انواع ملون، مرکبات و … سوربه درست کرد. حتی می توان عصاره میوه های مختلف را با هم ترکیب و یک سوربه متفاوت تهیه کرد.
منابع: simplyrecipes/recipeapp
منبع: افق کوروش