طرز تهیه ترشی لبو، ترشی خوشرنگ پاییزی
به گزارش مجله ویراپارس، خبرنگارانـ ترشی ها ازجمله مخلفات خوشمزه ای هستند که در کنار وعده های غذایی سرو می شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی بعضی از ترشی ها هستند که می توان مواد مورد استفاده آن ها را در همه فصول سال تهیه کرد. در فصل پاییز و زمستان خوردن ترشی در کنار غذا دلچسب تر از خوردن ماست و سالاد و سایر چاشنی هاست، به همین علت تنوع ترشی های این فصل بسیار زیاد است.
به گزارش خبرنگاران، لبو یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ریشه های خوراکی است که در بین ایرانیان هوادار زیادی دارد. لبو در فصل پاییز به بازار می آید و خوردنی خوشمزه محبوب در شب های سرد پاییزی و زمستان است. در این میان ترشی لبو یکی از ترشی های خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که می توانید با روشی آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی لبو همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این ترشی خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه ترشی لبو
لبو میانه: 10 عدد
سیب: 4 عدد
انار دانه شده: 2 لیوان
شکر: 3 قاشق غذاخوری
سرکه قرمز: به مقدار لازم
نمک، پودر گلپر و سیاه دانه: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به لبو
لبو یا چغندر قرمز ریشه اصلی گیاه چغندر است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ید، کلسیم، ویتامین C، نیترات، بتائین و آنتی اکسیدان های قوی مثل بتاکاروتن، کاراتنوئید ها و فلاونوئیدهاست. لبو بعلاوه طبع معتدلی دارد. هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی گردد. به طور کلی همواره سعی کنید لبو های کوچک یا میانه را بخرید که پخت شان هم راحت تر است.
2 ـ نکات مربوط به سرکه
سرکه ها انواع گوناگونی دارند و برترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم تری نسبت به سرکه سفید دارد.
طرز تهیه ترشی لبو
1 ـ برای آغاز کار ابتدا لبو و سیب ها را پوست بگیرید؛ سپس هر دو را به صورت جداگانه رنده کنید. لبو های رنده شده را داخل یک قابلمه بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید، تا جایی که کاملا روی سطح لبو را بپوشاند. اجازه بدهید لبو به جوش بیاید و کمی با سرکه بجوشد.
2 ـ بعد از اینکه لبو چند دقیقه با سرکه جوشید، سیب رنده شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید یکی دو دقیقه با لبو و سرکه بجوشد؛ سپس نمک، شکر، گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید و بعد از اینکه یک دقیقه جوش خورد، اجاق گاز را خاموش کنید. (اضافه کردن شکر به این ترشی کاملا اختیاری است. اگر دوست ندارید ترشی شما طعم شیرین و ملس داشته باشد، می توانید شکر را حذف کنید.)
3 ـ اجازه بدهید ترشی شما کاملا خنک گردد؛ سپس دانه های انار را اضافه کنید و هم بزنید تا با بقیه مواد ترشی مخلوط گردد. در آخر ترشی را داخل شیشه های خشک و تمیز بریزید و درب آن را محکم ببندید. ترشی را در جای خنک بگذارید و یک هفته زمان بدهید تا جا بیفتد؛ سپس آماده سرو است. نوش جان.
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:
1- ترشی را در ظرف شیشه ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می گردد.
2- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
3- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید. برخی ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می دهند.
منبع: فرارو