اقامتگاه بومگردی چیست؟ ، انواع اقامتگاه در ایران
به گزارش مجله ویراپارس، از نظر شما یک سفر رویایی، چه سفری است؟ رزرو یک هتل لوکس یا یک اقامتگاه بوم گردی دنج و محلی، کدام را انتخاب می کنید؟ در حال حاضر با رشد روز افزون زندگی شهری و رسانه ها، انتخاب سفرهای مجلل در هتل های لوکس در کنار سفر به جاهای بکر و اقامتگاه های بومگردی محلی قرار گرفته است. قطعا هر کدام از این سبک سفرها هواداران خاص خود را دارند، در ادامه می خواهیم در مجله گردشگری خبرنگاران همه چیز درباره سفر به سبک اقامت در اقامتگاه های بومگردی را برای شما به طور کامل شرح دهیم، با ما همراه باشید.
اقامتگاه بومگردی
امروزه یکی از پرطرفدارترین سبک های سفر، سفر به منطقه ها بکر و روستاگردی است. در میان این همه شور و هیجان برای تماشا طبیعتی بکر و زیبا، وجود یک سری اقامتگاه هایی که مناسب با شرایط بومی هر منطقه ای برای استراحت و البته زندگی ساکنین آن منطقه ساخته شده است، هیجان سفر را دو چندان خواهد نمود.
اقامتگاه بومگردی همان استراحتگاه ها و اقامتگاه هایی است که در چند سال اخیر به علت گرایش روز افزون مردم برای حضور در دل طبیعت و فرار از زندگی شهری و ازدحام بسیار محبوب شده است. از سوی دیگر سفر ارزان همان چیزی است که خیلی از مردم در پی آن هستند، قیمت مناسب اقامتگاه ها در مقایسه با رزرو هتل ، ویلا و آپارتمان یکی از مهم ترین دلایل انتخاب اقامتگاه بومگردی است.
اقامتگاه بومگردی ایران در اصل همان خانه هایی هست که در منطقه ها طبیعی و بکر ساخته شده و اهالی آن روستا و منطقه به مسافران و گردشگران اجازه می دهند که در کنارشان اقامتی دلنشین را سپری نمایند. این سبک از سفر تاثیر بسیار خوبی بر صنعت گردشگری ایران گذاشته است، به گونه ای که در سال های اخیر رزرو برترین اقامتگاه بومگردی رشد زیادی داشته است.
اقامتگاه بومگردی چیست؟
با توجه به مطالب بالا، تا حدودی متوجه شده اید که اقامتگاه بومگردی چیست؟ اما در تعریف اصلی اقامتگاه بومگردی، به خانه ای گفته می گردد که در یک منطقه طبیعی و بکر قرار گرفته و براساس ضوابط تعیین با حفظ حریم و امنیت محیط زیست آن منطقه ساخته می گردد. تمامی این قوانین و مقررات به گونه ای طراحی شده اند تا به مهمان وارد شده به منطقه خوب خدمت رسانی نمایند. بر همین اساس یک اقامتگاه بومگردی از دو لحاظ فیزیکی و ارائه خدمات در راستای حفظ محیط زیست منطقه و توسعه فرهنگ بومی آن منطقه فعالیت خود را شروع می نماید.
اقامتگاه های بومگردی همان مکان های رویایی و بسیار زیبایی هستند که از شرایط محیط یک روستا استفاده کردند و یک محیط امن و دنج را تشکیل داده اند. به طور کلی ابعاد یک اقامتگاه بومگردی خیلی بزرگ نبوده و حداکثر تعداد واحدهای آن از 30 واحد بیشتر نمی گردد. این سبک اقامتگاه ها معمولا به وسیله اهالی محلی اداره می شوند، با این تفاسیر شما نه تنها در محیط بومی هستید، بلکه در تعامل نزدیک با افراد بومی آن منطقه هم قرار می گیرید. تمامی این موارد باعث می گردد تا شما در کوتاه ترین زمان ممکن با یک فرهنگ دیگر از کشور خود آشنا شوید. برای آشنایی بیشتر می توانید فهرست اقامتگاه های بومگردی را به صورت آنلاین ببینید.
انواع اقامتگاه بومگردی
اقامتگاه های بومگردی با تنوع و ویژگی های منحصربفرد خود، تجربیات گوناگونی را در خود قرار داده اند. این اقامتگاه ها نه تنها امکان زندگی در عمق طبیعت را فراهم می نمایند، بلکه با ترویج حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی یک منطقه، کم کم فرهنگ بومگردی را هم توسعه خواهند داد. اقامتگاه های بومگردی مدل های مختلفی دارند که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد.
اقامتگاه بومگردی گردشگری
مجموعه های گردشگری یا همان اقامتگاه بومگردی عموما در نزدیکی ساحل قرار دارند و شامل چند واحد اقامتی که در کنار آن رستوران، کافه یا حتی مراکز خرید و … وجود دارد. در این اقامتگاه ها متناسب با فرهنگ همان منطقه معمولا تورهای تفریحی برگزار می گردد.
مزایا: تعامل با افراد محلی و دیگر جهانگرد ها - اجرای برنامه های هیجان انگیز گروهی.
معایب: کمی شلوغ و پر تردد - هماهنگی با افراد مختلف - امکانات محدود.
کمپ های طبیعی
کمپ های طبیعی همان خانه های کوچک و سنتی در قلب طبیعت هستند که امکان اقامت مهمان ها در کنار میزبان وجود دارد. به طور مثال تور کویرگردی و اقامت در کاروانسراهای قدیمی جز این دسته از سفرها است.
مزایا: تکیه بر قوانین سختگیرانه هتل ها ندارد - آشنایی با سبک زندگی محلی.
معایب: امکانات خیلی محدود.
بومگردی های مدل
بومگردی های مدل همان طور که از نام آن پیدا است، همان مدل هایی از خانه های سنتی هستند که اکثرا به صورت متفاوتی بازسازی شده اند. در این فضا، گردشگران با سلیقه های متفاوت می توانند از اقامت در این اقامتگاه ها لذت ببرند.
مزایا: تجربه زندگی در خانه های قدیمی - آشنایی با فرهنگ محلی.
معایب: امکانات بسیار محدود.
خانه های روستایی
خانه های روستایی، در قلب یک روستا قرار گرفته اند و ساختاری بسیار سنتی دارند. این خانه ها با مصالح بومی ساخته می شوند و اقامت در آنها شما را با زندگی روزمره و فرهنگ محلی این روستا آشنا خواهد نمود.
مزایا: تجربه زندگی در فضایی صمیمی - آشنا با سبک زندگی روستایی و سنت های محلی.
معایب: این خانه ها امکانات رفاهی محدودتر به نسبت هتل ها - مشکل دسترسی به فناوری روز.
چادرهای عشایری
این اقامتگاه دقیقا به سبک زندگی عشایری و چادرنشینان عشایر تکیه دارد و معمولا هم در منطقه ها کوچ رو و عشایری که مناسب این سبک اقامتگاه ها است، بنا می گردد.
مزایا: تجربه زندگی بسیار نزدیک در طبیعت - آشنایی با فرهنگ عشایر.
معایب: امکانات رفاهی بسیار محدود - تجربه زندگی بسیار ساده و شاید سخت.
کلبه های جنگلی
کلبه های جنگلی، اقامتگاه های دوست داشتنی و بسیار مجذوب کنندهی هستند که در دل جنگل های بکر و با هماهنگی محیط اطراف خود به شما فرصتی برای زندگی در طبیعت بکر را می دهند.
مزایا: ارتباط نزدیک با جنگل و محیط بکر - کشف حیات وحش.
معایب: دوری از امکانات شهرنشینی - محدودیت امکانات.
کمپ های صحرایی
کمپ های صحرایی اقامتگاه های موقتی هستند که معمولا شامل چادرها، کلبه های سبک یا حتی ماشین های کمپ است. سفر به سبک کمپ صحرایی تجربیات بسیار مجذوب کنندهی را برای شما به ارمغان خواهد آورد، البته قبل از آن باید آنالیز کنید که اهل سفر با امکانات محدود هستید یا خیر.
مزایا: تجربه زندگی در شرایط صحرایی - نجوم شبانه - آشنایی با فرهنگ صحرانشین ها.
معایب: شرایط محیطی سخت - دمای بالا در روز و دمای پایین در شب - امکانات بسیار محدود.
ویژگی های اقامتگاه بومگردی
اقامتگاه های بومگردی به علت ساختار بومی که دارند، نسبت به دیگر مراکز اقامتی مانند ویلا و خانه و حتی هتل ها ویژگی های خاصی برای جلب نظر مسافران دارند که عبارتند از:
معماری بومی در اقامتگاه های بومگردی | نمایش فرهنگ و هویت محلی
اقامتگاه های بوم گردی در ایران با هدف آشنایی گردشگران با فرهنگ بومی شهرها و روستاهای کشورمان شکل گرفته اند. طراحی و ساختار این اقامتگاه ها به گونه ای است که توجه هر گردشگری را جلب می نماید. در واقع، اقامتگاه بوم گردی نماینده ویژگی های یک منطقه است و باید براساس معماری سنتی آن ناحیه طراحی گردد. بسیاری از این اقامتگاه ها در ابتدا خانه ها و بناهای قدیمی بوده اند که در طول سالیان سال احیا شده و اکنون محل اقامت گردشگران و جهانگرد ها هستند. گفتنی است که اقامتگاه های بومگردی لزوماً بناهای قدیمی نیستند، بلکه چادرهای عشایری نیز در این دسته قرار می گیرند.
تجربه طعم غذاهای محلی در اقامتگاه های بومگردی
برای علاقه مندان به غذاهای سنتی و محلی، اقامت در اقامتگاه های بوم گردی می تواند تجربه ای لذت بخش باشد. یکی از مجذوب کنندهیت های اصلی این مکان های اقامتی، زندگی در کنار مردم روستایی و چشیدن طعم خوشمزه و اصیل خوراکی ها و نوشیدنی های محلی آن منطقه است. این تجربه، فرصت منحصربه فردی برای غوطه ور شدن در فرهنگ غنی هر ناحیه و لذت بردن از مزه های بومی آن فراهم می نماید.
کوراسیون اقامتگاه های بوم گردی | تجسم معماری و سنت های بومی
اقامت در یک خانه بوم گردی، این فرصت را به مسافران می دهد تا چند روز را در محیطی سنتی و با طراحی زیبا سپری نمایند. در دکوراسیون این نوع اقامتگاه ها، کوشش شده است تا با استفاده از نشانه هایی از خانه های همان منطقه، حس حضور در خانه یک بومی را به مهمانان منتقل نمایند. عناصر دکوراسیون نشان دهنده فرهنگ و سنت های محلی هستند؛ از جمله صنایع دستی، نوع سفره و محل غذاخوری، چیدمان رختخواب و تختخواب، کرسی و دیگر لوازم خانگی. این دکوراسیون، نمایانگر معماری و سبک زندگی بومیان آن سرزمین است و به گردشگران اجازه می دهد تا با فرهنگ غنی محلی آشنا شوند.
چرا بریم اقامتگاه بومگردی؟
- تجربه فرهنگ بومی و محلی
- لذت بردن از طبیعت و محیط روستایی
- صرف غذاهای سنتی و محلی
- تجربه معماری سنتی
- حمایت از اقتصاد محلی
درجه بندی اقامتگاه بوم گردی
براساس مصوبات و قوانین موجود در کشور، اقامتگاه ها درجه بندی خاص خود را دارند. در این مصوبات مکان اقامتگاه بومگردی باید در هر سطح و درجه ای با معماری بومی و رعایت اصول زیست محیطی سازگار باشد و امکان اقامتی ایمن را برای گردشگران فراهم نماید. براساس این شرایط اقامتگاه های بوم گردی به سه درجه تقسیم می شوند:
- اقامتگاه بومگردی درجه 1: اقامتگاه هایی که از نظر کیفیت خدمات و امکانات در سطح بالایی قرار دارند.
- اقامتگاه بومگردی درجه 2: اقامتگاه هایی که از نظر کیفیت خدمات و امکانات در سطح مبه وسیلهی قرار دارند.
- اقامتگاه بومگردی درجه 3: اقامتگاه هایی که از نظر کیفیت خدمات و امکانات در سطح پایینی قرار دارند.
اقامتگاه سنتی چیست؟
اقامتگاه سنتی به مکان هایی گفته می گردد که اقامتگاه های آن بافت بسیار قدیمی و سنتی دارند و با اقامت در این اقامتگاه ها می توانید سفر در زمان را تجربه نمایید.
تفاوت اقامتگاه بومگردی و اقامتگاه سنتی
بزرگترین تفاوت میان اقامتگاه بومگردی و سنتی این است که اقامتگاه های بوم گردی معمولا به لحاظ وسعت و تعداد اتاق ها کوچک تر از اقامتگاه های سنتی هستند. و اما نکته مهم میان این دو مکان این است که هر دو ماهیت یک چیز را نشان می دهند و آن هم سفر به زمان است.
تفاوت بوم گردی با هتل
اقامت در هتل، قطعا اولین انتخاب هر فردی برای رفتن به سفر است. اما اگر فردی ماجراجو هستید به شما پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم که شده اقامتگاه های بومگردی را تجربه کنید. اقامت در هتل با اقامت در اقامتگاه بومگردی، تفاوت های بسیاری دارند اما در ساده ترین حالت باید گفت که تفاوت اصلی میان این دو مکان، روبرویی سنت و مدرنیته است. در یک بومگردی قطعا امکانات لوکس یک هتل وجود ندارد ولی بافت سنتی یک اقامتگاه شما را بی نهایت شگفت زده می نماید.
تفاوت بوم گردی با ویلا و آپارتمان
همانطور که می دانید یک ویلا یا آپارتمان امکانات کاملی دارد و به شکل مستقل می توانید در آن هر فعالیتی که می خواهید را انجام بدهید. شما در این مدل اقامتگاه ها با معماری مدرن تر و به روزتر روبرو خواهید شد، این برعکس معماری سنتی و بافت محلی یک اقامتگاه بومگردی است. از طرفی هر چند سبک خانه ها در اقامتگاه های بومگردی با هم تفاوت دارند اما ویلا و آپارتمان در تمامی شهرها مشابه هم هستند. برای رزرو هتل در تمامی نقاط ایران می توانید در به صورت آنلاین به جستجو بپردازید.
مزایای اقامتگاه بومگردی
اقامتگاه های بومگردی از جنبه های فرهنگی، مالی و محیط زیستی فوایدی دارند. این مکان ها به علت مزایایی زیادی که نسبت به سایر اقامتگاه ها دارند در حال حاضر هواداران خاص خود را پیدا نموده اند. با اقامت در این مکان ها با فرهنگ و آداب و رسوم مردم هر شهری آشنا خواهید شد و در عین حال در هزینه های سفر خود هم صرفه جویی خواهید کرد. در ادامه مزایای اقامتگاه بومگردی را به ترتیب شرح خواهیم داد.
مزایای فرهنگی
مهم ترین علت اقامت افراد در یک اقامتگاه بومگردی در ایران، آشنایی با فرهنگ منطقه ها مختلف کشور است. در این سبک سفر شما با آداب و رسوم، سبک زندگی، انواغ غذاهای محلی، نوع پوشش افراد و حتی تفریح های هر شهری در کمترین زمان ممکن آشنا خواهید شد.
مزایای مالی
انتخاب اقامتگاه بوم گردی ارزان برای اقامت، هزینه سفر را تا مقدار بسیار زیادی کاهش می دهد. جدا از اینکه هزینه رزرو بومگردی نسبت به هتل ها و ویلا ها پایین تر است، قرارگیری این فضاهای اقامتی در قلب یک شهر و روستا باعث می گردد تا دسترسی خوبی به بازارهای محلی و غذاهای محلی داشته باشید. تمام این موارد در کنار هم، هزینه سفر شما را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. اگر در تابستان پیش رو تصمیم به سفر دارید، اقامتگاه های تابستانی را حتما از نظر بگذرانید.
مزایای محیط زیستی
بومگردی یک روش عالی برای سفر به شهرهای مختلف است که در نهایت به حفظ محیط زیست توجه بالایی دارد. ذخیره انرژی، کاهش فراوری زباله، رونق کشاورزی مردم منطقه و … از مزایای مهم محیط زیستی برای اقامت به صورت بومگردی است.
کدام شهرهای ایران اقامتگاه بوم گردی دارد؟
از آنجایی که در ایران استقبال از اقامتگاه های بوم گردی رشد چشم گیری داشته و حتی گردشگران خارجی نیز در بازدید از ایران بیشتر به اقامت در این بوم گردی ها و تجربه زندگی محلی علاقه نشان داده اند. باید بگوییم که شهرهایی مانند رشت، انزلی، یزد، شیراز، رامیان، هنگام، قشم، بوشهر، اصفهان، سواد کوه و… از شهرهای مهم ایران هستند که بوم گردی های مجذوب کنندهی دارند. بیشتر شهرهای جهانگردی ایران، اقامتگاه بومگردی دارند، شما می توانید برای مشاهده انواع اقامتگاه های بومگردی در ایران به صورت آنلاین به جستجو بپردازید.
اقامتگاه بوم گردی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به سفرهای پرشور و هیجان علاقمندید، اقامت در بومگردی های مجذوب کننده برای شما برترین گزینه خواهد بود. اقامت در این بومگردی ها در مرحله اول، اولویت افرادی است که برای حفظ طبیعت کوشش می نمایند. در مرحله بعدی اگر آشنایی با فرهنگ منطقه ها مختلف ایران شما را سر ذوق می آورد، اقامتگاه بوم گردی برای شما مناسب است.
اقامتگاه بومگردی؛ تجربه رهایی از زندگی مدرن و پیوستن به آغوش زندگی بومی
با تمام این تفاسیر، سفر به شهرهای مختلف و اقامت در یک اقامتگاه بومگردی مجذوب کننده می تواند برای شما یکی از برترین و به یادماندنی ترین تجربه های سفرتان باشد. اگر می خواهید هنگام سفر دچار چالش و مسئله ای نشوید، توصیه ما به شما این است که تمام نکات ضروری هنگام سفر و اقامت در یک اقامتگاه بومگردی را بدانید و با رعایت تمامی این موارد برنامه ریزی سفر خود را انجام بدهید. در صورت اقامت در یک اقامتگاه سنتی، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول درباره اقامتگاه های بومگردی
اقامتگاه بوم گردی چه مدل اقامتگاهی است؟
اقامتگاه بوم گردی نوعی اقامتگاه سنتی و با معماری بومی یک منطقه است.
تفاوت اقامتگاه بومگردی و سنتی چیست؟
اقامتگاه بومگردی بر تجربه کامل زندگی بومیان تمرکز دارد، در حالی که اقامتگاه سنتی صرفاً بر معماری سنتی متمرکز است.
برترین اقامتگاه های بومگردی ایران کجاست؟
شهرهای مختلف ایران، اقامتگاه های بومگردی مجذوب کنندهی دارند که برای مشاهده هر کدام از این اقامتگاه ها می توانید در خبرنگاران جستجو نمایید.
منبع: فلای تودی