مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور

به گزارش مجله ویراپارس، مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور را در این مطلب آوردیم برای آن دسته از کسانی که برای اولین با می خواهند به خارج از کشوور پرواز داشته باشند تا با مطالعه کردن این نکات اندکی از دلهره و نگرانی آنها کاسته گردد . وقتی برای اولین بار به فرودگاه می روید و ازدحام جمعیت وشلوغی را می بیند احتمال گیج شدن زیاد است شاید تابلوها را نتوانید به درستی بخوانید . گاهی دیر انجام دادن یکی از کارها می تاند منجر به از دست دادن پرواز گردد . حتی برای کسانی که بارها این کار را انجام داده اند شاید ابهاماتی در خصوص چک کردن بلیط و پاسپورت، تحویل دادن بار و در نهایت سوار شدن به هواپیما وجود داشته باشد. پس با سیری در ایران همراه باشید و نکات را به خاطر بسپارید تا سفری دلنشین داشته باشید .

مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور

زمان حضور در فرودگاه

در سفرهای خارجی باید سه ساعت زودتر از پرواز در فرودگاه حاضر باشید تا کارهای قبل از پرواز را انجام دهید. اما برای سفرهای داخلی این زمان بین یک تا یک ونیم ساعت است. زیرا پرواز داخلی بخشی از تشریفات پرواز خارجی را ندارد.در بدو ورود به سالن فرودگاه با چند ورودی روبرو خواهید شد. از هر کدام که وارد شوید، در نهایت به یک سالن عظیم خواهید رسید. معمولا مقابل این ورودی ها مسافران همراه با چمدان ها و همراهان خود در صف ایستاده اند.صف که به آخر رسید باید از همراهان و مشایعت نمایندگان خداحافظی کرد و از اولین مرحله گذشت. در این قسمت چمدان ها را باید از دستگاه چک امنیتی گذراند و خود نیز از گیت بازرسی رد شد.

چک این یا دریافت کارت پرواز

پس از اولین ورودی، وارد سالنی خواهید شد که در آن گیت های مختلف قرار گرفته است و هر کدام متعلق به یکی از شرکت های هواپیمایی است. روی تابلوی اعلانات می توانید شماره گیت خود را پیدا کنید. همچنین در این سالن چندین باجه اطلاعات قرار گرفته است که می توانید با پرسش از متصدی آن، یک راست به سوی گیت مورد نظر بروید.پس از پیدا کردن گیت، باید به متصدی گیت پاسپورت خود را ارائه دهید. بسیاری از ایرلاین ها پرینت بلیط را نمی خواهند و در سیستم خود مشخصات شما را دارند. پس از آنالیز پاسپورت، نام شما برای ورود به هواپیما ثبت نهایی شده و کارت پرواز صادر می گردد.

تحویل بار هم در همین مرحله انجام می گردد. چمدان های شما وزن کشی شده و به قسمت بار منتقل می شوند. اگر اضافه بار داشته باشید اول باید مابه التفاوت را به بانک مستقر در این سالن پرداخت نموده، سپس دوباره به این گیت مراجعه کنید و بار خود را تحویل دهید.

چک پاسپورت

پس از تحویل بار و دریافت کارت پرواز اگر عوارض خروج از کشور را قبلا پرداخت نموده و قبض آن را همراه دارید می توانید به قسمت چک پاسپورت بروید. در غیر این صورت باید در باجه بانک مستقر در این سالن عوارض را پرداخت نموده و قبض را در دست داشته باشید.در این قسمت توجه داشته باشید دو گیت برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده و بقیه در اختیار شهروندان ایرانی است. برای همین اگر صفی خلوت تر بود به تابلوی بالای آن دقت کنید تا به اشتباه در آن نایستید و زمان را از دست ندهید.ماموران چک پاسپورت، قبض عوارض خروج کشور را گرفته و پاسپورت را آنالیز می نمایند. اگر مشکل خروج از کشور نداشته باشید مهر خروج می زنند. پس از این مرحله، وارد سالن انتظار می شوید.

سالن انتظار

پس از طی همه این مراحل باید منتظر زمان پرواز خود باشید. در این سالن معمولا کافی شاپ هایی برای گذران وقت هست. سعی کنید قبل از آن که انتظار را آغاز کنید که شاید تا یک ساعت ونیم طول بکشد، ابتدا شماره گیت پرواز و خروجی خود را پیدا کنید؛ سپس جایگاه های نزدیک به آن را برای استراحت و انتظار انتخاب کنید تا زمان پرواز که رسید زمان کم نیاورید. چون شما نمی دانید هم زمان چند پرواز با شما خواهد بود و شاید گیت بازرسی شلوغ باشد.

گیت پرواز را پیدا کردید

این بخش از آخرین مراحل قبل از پرواز است. از سه ربع ساعت تا نیم ساعت قبل از پرواز مسئولان خط هوایی و گیت پرواز، مسافران را برای سوار شدن به هواپیما دعوت می نمایند. پیش از آن باید گیت خروجی را پیدا نموده و منتظر بود تا زمان سوار شدن به هواپیما فرا رسد. هر گیت مختص یک شرکت هواپیمایی است که بالای آن تابلوی اعلان قرار گرفته است که نام ایرلاین و شماره پرواز و ساعت پرواز روی آن درج شده است.

در این قسمت فقط کافی است که کارت پرواز را به همراه داشته و آن را به مسئول گیت نشان دهید. آنان آخرین سرشماری مسافران را به وسیله همین گیت و کارت های پرواز انجام می دهند.

حالا می توانید سوار هواپیما شوید

پس از عبور از گیت پرواز، مسافران وارد تونل متصل به هواپیما شده و توسط مهمانداران به جایگاه های خود هدایت می شوند.

شماره جایگاه خود را آنالیز کنید تا مطمئن شوید که در راستا صحیح قرار گرفته اید و به دنبال شماره ردیف خود باشید. اگر برای یافتن جایگاه خود به یاری نیاز دارید ، از مهماندار هواپیما بپرسید. اگر نتوانستید مهماندار را ببینید و هنوز هم برای یافتن جایگاه خود به یاری نیاز دارید، به یک جایگاه خالی در نزدیکی ردیف بروید و به محض اینکه مهماندار پرواز برای آنالیز کمربند ایمنی خود به آنجا رسید ، می توانید از آنها سؤال کنید.

وسایل همراه خود را در محفظه های بالای سرتان قرار دهید

هنگامی که جایگاه خود را پیدا کردید، وسایل خود را در محفظه هایی که بالای هر جایگاه قرار گرفته است جاساز کنید. اگر در هنگام گذاشتن وسایل دچار مشکل شدید میتوانید از مهماندار هواپیما هدایت بخواهید.

این آخرین مرحله قبل از پرواز است. بعد از آن دیگر کاری جز انتظار برای رسیدن به مقصد ندارید. با توجه به نوع پرواز از شما با نوشیدنی و یا غذای رایگان پذیرایی میگردد. در صورت نیاز به سرویس بهداشتی در قسمت جلویی و پشت هواپیما وجود دارد. هرگونه سؤالی بود میتوانید از مهمانداران هواپیما بپرسید.

نکات مهم در خصوص پرواز

شرکت های هواپیمایی قواعد سفت و سختی در خصوص وزن بار مجاز دارند. هر مسافر اجازه دارد تا میزان مشخصی بار و سایل با خود همراه ببرد و اگر وزن بارش بیشتر از این میزان گردد مجبور به پرداخت جریمه خواهد بود. همینطور هر مسافر مجاز است که یک کیف دستی با وزن مشخصی (معمولا 4 کیلوگرم) را با خود به داخل هواپپیما ببرد. تعریف وزن مجاز بار برای هر شرکت هواپیمایی ممکن است متفاوت باشد، اما به طور معمول وزن بار مجاز برای هر مسافر بین 20 تا 30 کیلوگرم است. اگر وسایل و بارتان زیاد است یا از این بابت نگرانی هایی دارید بهتر است قبل از رزرو بلیط، شرایط و قوانین وزن مجاز شرکت هواپیمایی مورد نظرتان را مطالعه کنید تا خدای نانموده مسئله ای برایتان پیش نیاید و مجبور به پرداخت جریمه اضافه بار نشوید. در وبسایت های فروش آنلاین بلیط، معمولا مختصری در خصوص شرایط و قوانین شرکت هواپیمایی توضیحاتی ارائه می گردد. پس قبل از خرید بلیط آن ها را بخوانید و بعد با خیال راحت بلیط هواپیمایتان را بخرید.

به منظور حفظ امنیت پرواز قوانینی برای حمل بار وضع شده که ورود بعضی اشیا و لوازم را به داخل هواپیما ممنوع می نماید. اشیاء تیز و برنده مثل چاقو، فندک، گاز اشک آور و مواد اسیدی مثل سرکه! را نمی توانید با خود به داخل هواپیما ببرید. برای ورود مایعات نیز قوانی خاصی وجود دارد. مایعاتی مثل عطر، روغن و شامپو اگر از حد معینی بیشتر باشند باید به قسمت بار انتقال داده شوند و نمی توانید آن ها را با خود به داخل هواپیما ببرید. همپنین بعضی شرکت های هواپیمایی مقرراتی در خصوص ورود وسایل الکترونیکی مثل لپتاپ، تبلت و حتی موبایل نیز دارند. پس قبل از هر چیز قوانین مربوط به حمل بار شرکت مورد نظرتان را با دقت مطالعه کنید و بعد با خیال آسوده سفر کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 3 دی 1399 بروزرسانی: 3 دی 1399 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 1320

به "مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور" امتیاز دهید

3 کاربر به "مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور" امتیاز داده اند | 4.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراحل سوار شدن به هواپیما و سفر به خارج از کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید