روز درختکاری در کشورهای مختلف چگونه است؟

به گزارش مجله ویراپارس، به گزارش زندگی امروز ، روز درختکاری اولین بار از طریق شهرداری به نام ماندونه دو در اسپانیا در سال 1594 پیشنهاد شد که در آن روز طی مراسم و جشنی، مردم به درختکاری مشغول شدند، اما این رسم پس از مدتی از رونق افتاد تا این که در سال 1805، دوباره رسم درختکاری در اسپانیا احیا شد. بعلاوه سال 1854 در نبراسکا، ایالات متحده آمریکا، مهاجران بسیاری به این منطقه وارد شدند که میان آنها فردی به نام استرلینگ مورتون از دیترویت هم بود.

روز درختکاری در کشورهای مختلف چگونه است؟
او و همسرش عاشق طبیعت بودند و به محض این که خانه ای در نبراسکا برای خانواده خود ساختند، اطراف آن را پر از درخت و بوته و گل کردند. مورتون یک روزنامه نگار بود و در روزنامه خود آغاز به اطلاع رسانی در زمینه کشاورزی و تشویق مردم به درختکاری کرد.

ضمناً او توانست توجه سازمان های مدنی را به گل و گیاه و اهمیت آنها جلب کند. او بعدها که وزیرکشاورزی در نبراسکا شد، چهارم ژانویه 1872 را به منظور درختکاری تعطیل بیان کرد و سپس دهم آوریل 1872، به نام روز درختکاری نامیده شد. بعدها کشورهای سراسر جهان، یک روز در سال را به درختکاری اختصاص دادند و در آن روز در سراسر کشور، به کاشت درخت مشغول می شوند.

جایزه جی.استرلینگ مورتون

این جایزه به افرادی تعلق می گیرد که تاثیر بسزایی در حفظ محیط زیست داشته و با کاشت درخت و مراقبت از آنها به بهبود شرایط محیط زیست یاری نموده اند. برنده این جایزه، باید توانایی کاشت درخت، مراقبت، آموزش، تحقیق، سازماندهی و تشویق دیگران را به حفظ جنگل ها و مراقبت از محیط زیست در طول زندگی خود داشته باشد.

استرالیا

روز درختکاری در استرالیا، 20 ژوئن برگزار می گردد. اولین بار در این کشور، سال 1889 روزی به نام روز درختکاری در نظر گرفته شد و البته مسئولان جنوب این کشور که بشدت نگران شرایط زیست محیطی این قاره ـ که به سرعت در حال از دست دادن پوشش گیاهی خود بود ـ شده بودند، به فکر جبران این خسارت و بعلاوه سبز کردن هر چه بیشتر محیط زیست افتادند. فعالان محیط زیست دست به کار شدند و انتها روزی به نام درختکاری اعلام شد.

در این روز، کوچک و عظیم، از مقامات گرفته تا مردم عادی به درختکاری مشغول می شوند. از آنجا که حفاظت از محیط زیست مساله ای بسیار مهم در استرالیاست، هر استان از این کشور هم روز خاصی برای درختکاری در نظر گرفته است. علاوه بر آنها روز درخت ملی (29جولای) و روز درخت مدرسه (27جولای) هم در استرالیا وجود دارد. در روز درخت مدرسه تمام مدارس و کودکستان های این کشور، فعالیت های درختکاری انجام می دهند و به این وسیله بچه ها می آموزند برای محیط زیست خود ارزش قائل شوند.

درختکاری و روز امپراتوری

روز درختکاری از طریق سر جورج دبلیو، وزیر آموزش و پرورش در اونتاریو کانادا ایجاد شد. او دو روز به نام های روز درختکاری و روز امپراتوری ایجاد کرد. در روز درختکاری به بچه ها سراسر کشور یاد می داد که محیط زیست خود را بخوبی حفظ نمایند و محل تحصیل شان را زیبا و مجذوب کننده نگه دارند. به این ترتیب که دانش آموزان در روز درختکاری تشویق به کاشت درخت، گل و گیاهان مختلف می شدند. روز امپراتوری هم به منظور حفظ وطن پرستی دانش آموزان معین شد که این حس وطن پرستی، توجه بچه ها را به پشتیبانی از محیط زیست و دیگر مسائل کشورشان جلب می کرد.

در این کشور هفته جنگل ملی ـ از آخرین آدینه آوریل تا اولین یکشنبه ماه می ـ برگزار می گردد. آخرین چهارشنبه سپتامبر به روز درخت افرا اختصاص دارد و در پنجشنبه هفته جنگل ملی، در سراسر کشور درختکاری می گردد. در این روز تمام دانش آموزان مدرسه یک نهال دریافت می نمایند و آن را در باغچه خانه شان می کارند.

برزیل

21 سپتامبر، روز درختکاری در برزیل است. جنگل های بارانی آمازون که به ریه های جهان معروف است، 60 درصد بخش شمالی برزیل را به خود اختصاص داده است و درواقع می توان گفت نیمی از جنگل های باران زای استوایی جهان در برزیل واقع شده است. به همین علت این کشور خود را بشدت مسئول حفاظت از این گنج محیط زیست طبیعی می داند و این احساس مسئولیت در تک تک افراد این جامعه وجود دارد. آنها روز درختکاری را به کاشت درختانی اختصاص می دهند که در خطر نابودی و انقراض قرار دارند. ضمناً اگر کسی توانایی کاشت درخت نداشته باشد، می تواند با توجه به روش های محافظت از فضای سبز، محیط طبیعی زندگی خود را حفظ نموده و در سبز نگهداشتن کشور سهم بسزایی داشته باشد. در روز درختکاری، دانش آموزان بیش از هر کس دیگر تشویق به کاشت نهال می شوند. با این روش، دولت میخواهد آنها از همان کودکی مراقبت از محیط زیست را خوب درک نمایند.

کره

روز درختکاری در کره شمالی، دوم مارس است و مردم سراسر کشور به درختکاری می پردازند. در این روز مردم کشور علاوه بر در نظر گرفتن ارزش های فرهنگی سنتی آسیایی شان، به ایدئولوژی مسلط کمونیستی هم توجه می نمایند. روز درختکاری در کره جنوبی هم پنجم آوریل است و البته از سال 2005 تا به امروز به تعطیلات عمومی این کشور تبدیل شده است. در این روز تمام مردم و خانواده ها به کاشت نهال های درختان مختلف مشغول می شوند و در عین حال روز شادی را کنار هم می گذرانند.

هلند

از زمان برگزاری کنفرانس و جشنواره جهانی درختان از سوی سازمان غذا و کشاورزی هلند و بعلاوه قطعنامه سازمان ملل در سال 1954، جشنواره جهانی درختان هر ساله برگزار می شد و تمام افراد محلی در این برنامه شرکت می کرد. این کنفرانس توجه ها را به زیبایی، ارزش های فیزیکی و مالی درختان جلب کرد و سپس در سال1957، روزی به نام درختکاری نامگذاری کرد. هر سال در سومین چهارشنبه از مارس، سه چهارم دانش آموزان هلندی و بعلاوه مردم و مشاهیر هلندی، آغاز به درختکاری می نمایند. البته بعضی از شهرها، 21 سپتامبر به درختکاری مشغول می شوند.

فیلیپین

از سال 1947 در فیلیپین، 25 ژوئن به روز درختکاری اختصاص یافت. در این روز درسراسر کشور مردم به کاشت درخت های معمولی و بعلاوه تزئینی می پردازند. در این روز بیشتر آژانس های دولتی از جمله اداره های دولتی، مدارس، گروه های جامعه مدنی و بعلاوه بخش خصوصی و شهروندان در تمام فعالیت های مربوط به درختکاری شرکت می نمایند.

منبع:جام جم

منبع: زندگی روز
انتشار: 5 شهریور 1400 بروزرسانی: 5 شهریور 1400 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 1755

به "روز درختکاری در کشورهای مختلف چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روز درختکاری در کشورهای مختلف چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید