تجدید و تحکیم روابط با مراکز مهم علم و فناوری در کشور

به گزارش مجله ویراپارس، به گزارش خبرنگاران به نقل از بنیاد ملی نخبگان، نشست هم اندیشی بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با حضور ناصر باقری مقدم؛ سرپرست قائم مقام بنیاد، ایمان افتخاری، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، عباس ابراهیمی معاون سرآمدان و نخبگان و سید محمد صادق موحد معاون آینده ساران بنیاد، مسعود امینی، معاون آینده پژوهی علم و فناوری و علی عبدالعالی معاون ترویج علم و فناوری صندوق برگزار گردید.

تجدید و تحکیم روابط با مراکز مهم علم و فناوری در کشور

در ابتدای این نشست، ناصر باقری مقدم، سرپرست قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم وجود رابطه ای پیشرفته میان بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران (بنیاد علم ایران) گفت: در دوره تازه بنیاد به سمت تتازه و تحکیم روابط خود با مراکز مهم علم و فناوری در کشور حرکت نموده و در پی توسعه این روابط و همکاری های مشترک است.

وی با اشاره به پتانسیل مستعدان برتر، اعضای هیات علمی و استادیاران جوان، گفت: نیروی انسانی مستعد و نخبه بدون شک مهمترین دارایی یک سرزمین برای رشد و پیشرفت است و بنیاد بر همین اساس در پی تغییر رویکرد از عرضه و توانمندسازی به سمت تقاضامحوری است، یعنی بکارگیری توان نخبگان در جهت برطرف تقاضا و احتیاجی که به وسیله دستگاه ها شناسایی شده است.

باقری مقدم در ادامه با اشاره به توجه و تاکید رهبر معظم انقلاب به ضرورت حل مسائل کشور به دست نخبگان، اضافه نمود: بنا بر توصیه های مکرر رهبری بر ورود نخبگان به مسائل جدی کشور و رسالت نخبگان در قبال حل مسائل در حوزه های گوناگون، بنیاد تعریف پروژه های مشترک با سایر مراکز و دستگاه های اجرایی در راستای احصای احتیاجها و برطرف آنها به دست نخبگان را در دستور کار خود قرار داده است و برگزاری نشست های مشترک و هم اندیشی با سایر مراکز از این رو صورت می گیرد.

وی ادامه داد: ماموریت اصلی بنیاد این است که نخبگان را در جهت عملیاتی قرار دهد و مقصد نهایی این جهت تعیینا باید حل مسائل اساسی کشور و رشد و توسعه باشد.

به گفته سرپرست قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، در این نشست حل مسائل واقعی کشور به دست نخبگان و در سایه همکاری های سه جانبه بنیاد ملی نخبگان، دستگاه های اجرایی و نهادها و صندوق حمایت از پژوهشگران، به عنوان سه ضلع لازم برای برطرف مسائل در دستور کار نهاده شد.

وی گفت: چنانچه دستگاه ها احتیاج و تقاضای خود را اعلام و منابع لازم برای حل آن را تامین نمایند، بنیاد ملی نخبگان با معرفی مستعدان برتر و نخبگان متخصص در حوزه های مرتبط با احتیاج احصا شده به صندوق، می تواند آغازگر ایفای نقش نخبگان در تحولات کشور بوده و صندوق نیز می تواند با تشکیل کارگروه های لازم برای آنالیز پروپوزال های ارائه شده به وسیله آنها، و نظارت بر اجرای طرح های تایید شده تا حصول نتیجه، تکمیل نماینده مثلث مذکور باشد. به این شیوه امید می رود بستر مناسب حل مسائل در بخش های های مختلف، از جمله علوم فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و … مهیا گردد.

در ادامه این نشست، ایمان افتخاری، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به ساختار بنیاد علم ایران و همکاری های مشترک با بنیاد ملی نخبگان توضیح داد: مبنای بنیاد علم ایران ارتباط مستقیم با پژوهشگران است و اهداف این مجموعه در دو معاونت آینده پژوهی و معاونت ترویج علم و فناوری پیگیری می گردد.

وی ادامه داد: بنیاد علم ایران در سه سال اخیر، ضمن حفظ برنامه های قدیمی و سنتی خود، در بعضی بخش ها با تغییر ذائقه به سمت انجام طرح های بزرگ تر و استراتژیک رفته و انجام فعالیت هایی در بسترهای بین المللی و دانش بنیان را نیز به برنامه های خود اضافه نموده است.

افتخاری در ادامه با اشاره به فعالیت های مشترک بنیاد ملی نخبگان و صندوق ادامه داد: با توجه به بعضی ماموریت های یکسان بنیاد ملی نخبگان و بنیاد علم، فعالیت های مشترکی به ویژه در بخش پسادکتری (طرح شهید چمران) صورت گرفت که پس مدتی در جلسات مختلف پیروز به برطرف اشکالات و تسهیل جهت مخاطبان برای استفاده بهینه از امکانات دو مجموعه شدیم و امیدواریم با رساندن بروکراسی به حداقل بر پایه عدالت محوری، شرایط مناسب را برای کوتاه کردن جهت تحقق اهداف را در دوره تازه فراهم آوریم.

سپس مسعود امینی، معاون آینده پژوهی علم و فناوری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به دو مفهوم اشتراک طولی و اشتراک عرضی منابع گفت: در بحث همکاری صندوق با بنیاد ملی نخبگان و با توجه به وجود معیارهای متمایز در انتخاب برگزیدگان و مشمولین بهره مندی از تسهیلات، اشتراک طولی قالبی مناسب تر به نظر می رسد، به این صورت که بیش از اشتراک امکانات اقتصادی، فرایندهای اجرایی طرح های دومجموعه در ادامه یکدیگر و در تکمیل یکدیگر قرار گیرند و از این طریق بستر مناسب برای استفاده مشمولین از امکان ها مهیا گردد.

در بخش دیگری از این نشست سید محمد صادق موحد معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فرایند همکاری های مشترک با صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: به نظر می رسد در دوره تازه برترین روش همکاری احصا مسائل باشد، به گونه ای که بر اساس احتیاجسنجی انجام شده در دستگاه ها و نهادهای مختلف، موارد مورد احتیاج و چالش های موجود شناسایی و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد و پروپوزال ها به همین دلیل آنالیز و پشتیبانی گردد.

ایجاد زیرساخت برای تطبیق سیاست ها و ماموریت های دو مجموعه، تشکیل کارگروه های مشترک برای ترسیم نقشه راه تعیین، ایجاد سبد اختصاصی برای حمایت از علوم پایه جهت دار، ایجاد زمینه فرصت مطالعاتی تعیین براساس احتیاجهای صنعت، تعریف ساز وکار تازه در راستای همکاری های ها دو جانبه و سه جانبه، شبکه سازی و پیشبرد ماموریت ها به وسیله کارگزاری ها و لزوم تخصیص و تامین منابع مورد احتیاج برای حمایت از علوم پایه و علوم انسانی از دیگر موارد و پیشنهادات در این نشست بود که به وسیله عباس ابراهیمی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد، علی عبدالعالی معاون ترویج علم و فناوری صندوق، حلیمی مشاور رئیس صندوق و محمدعمار امینی دستیار معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان مطرح شد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 13 خرداد 1401 بروزرسانی: 13 خرداد 1401 گردآورنده: virapars.ir شناسه مطلب: 2043

به "تجدید و تحکیم روابط با مراکز مهم علم و فناوری در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تجدید و تحکیم روابط با مراکز مهم علم و فناوری در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید